Drie keer is scheepsrecht
avatar

Feuilleton 3xVentoux040 – Actieblog uit 2012

drie keer is scheepsrecht

Aflevering -10-

***

Drie keer is scheepsrecht

Dit weekend stond ie op het trainingsprogramma: mijn eerste echte volwaardige Ardennen-toertocht. Ik had me samen met een aantal ploeggenoten ingeschreven voor Tilff-Bastogne-Tilff (143 km).

Het werd het weekend waarin gold: drie keer is scheepsrecht.

Huiverig

Het begon al met gemengde gevoelens. Ik was al een keer flink gevallen en mijn onfortuinlijke botsing was nog maar twee weken geleden. Toch wat huiverig vroeg ik me af of ik zonder angst zou durven afdalen op mijn nog steeds onwennige, mooie nieuwe racefiets?

En het klimmen, zou dat goed gaan, matigjes of gewoon niet?

Nieuwe fiets

Had ik al verteld dat ik zonder mankeren een nieuwe fiets kon aanschaffen en dat dat helemaal werd betaald door de verzekering? Mede dankzij een te verwachten ‘eeuwig letsel’, een litteken(tje) in de vorm van een vogel op mijn wang.

Dat sneetje mag eigenlijk de naam litteken niet hebben en bovendien ik botste zelf op die auto, waarbij ik de auto voorrang had moeten geven, maar als langzaam verkeer ben je altijd minimaal voor de helft verzekerd.

Een fortuinlijke wettelijke regel voor mij.

Mijn nieuwe fiets heet RR, van runningrita natuurlijk.

drie keer is scheepsrecht

Fijn weer

Het zou in de Ardennen eindelijk mijn type weer worden; ik hou van sporten in de hitte, en het aantal hoogtemeters zou nog wel te doen moeten zijn.

Al deze mentale overpeinzingen bleken geheel voor niets.

Grieperig

Ik werd in de loop van de afgelopen week steeds grieperiger. Vrijdagmiddag ben ik vroeg met mijn werk gestopt met keelpijn en een wattenhoofd en thuis bleek dat ik 38,5 graden koorts had.

Van al het hardlopen dat ik heb gedaan heb ik wel geleerd dat koorts zich slecht verstaat met sportieve inspanning. Van een bezoek aan de Ardennen kon dit weekend geen sprake zijn.

Pech nummer drie

Dit was dus pech nummertje drie! Eerst een val met schaafwonden en een kapot wiel, toen het fiets/auto-ongeluk met ziekenhuisopname en total loss gebotste racefiets en nu ziek.

En toch, opgeven is geen optie.

Drie keer is scheepsrecht, dat geldt vast voor mij ook. Ik ga er vanuit dat de rest van mijn voorbereiding fluitend en van een leien dakje gaat.

drie keer is scheepsrecht

18 maart 2020

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.