Over

Running is a lifestyle – Rita Verduin alias @runningrita

Rita Verduin verklaart zich nader.Ava website met rand

 

Een leven zonder sporten kan ik me niet voorstellen. Toch houd ik lang niet van alle sporten.

Sporten waarbij je in een hok tussen lijnen allerhande regels in acht moet houden en je rare dingen moet doen met ballen, kunnen mij gestolen worden.

Ik houd van snelheid. Je hebt A en je hebt B en daartussen ga je zo hard mogelijk. Op een fiets, per schaats, maar bovenal hardlopend.

Simpel.

Ik houd van hardlopen omdat het me in alle jaargetijden buiten brengt en in de natuur. Ook houd ik van het kletsen onderweg waarbij het hele leven passeert. Ontspannen door inspannen. Zo werkt het. Al vele jaren. Running is my lifestyle.

Zoals het hardlopen een rode draad is in mijn leven, zo is ook mijn werk dat. Ook daar geldt dat het in feite simpel werkt. Ik wil vooruit. Toen ik 27 was, was dat zo en nu ik bijna twee keer ouder ben, is dat nog steeds zo. Ik hou van ontwikkelen, uitproberen, leren van elkaar, van vernieuwing. Beweging beweegt mij.

Vreemd genoeg is hardlopen een van de meest sociale sporten die er zijn. Je loopt alleen en tegelijk is het zoveel rijker dat met anderen samen te doen. Samen met anderen wordt het hele leven rijker. Ik prijs me gelukkig met mensen om me heen waarmee ik het leven samen op loop.

Op deze pagina een greep uit interviews met mij over leven en werk.

CV

Mijn meest recente CV in het Engels en een populaire versie daarvan in het Nederlands.

Over Rita Verduin

In het magazine van Vereniging Oog-in-oog van december 2019 een interview met mij ter afsluiting van het schrijven van ruim 40 blogs over de gevolgen van een ooginfarct dat ik in maart 2015 kreeg.

Kort interview in het Run2Day Magazie #1 (met verkeerd gespelde achternaam) over de voorbereiding van #SixintheCity voor de halve marathon in Berlijn, april 2013.

Beknopt interview over vergrijzing, innovatie en development in P&O Actueel, maart 2013.

Dubbelinterview van eind 2012 met Jolanda Schonewille en mijzelf door Karin Tempelaar van Lumax Producties over de stijging van Wegener Media in het Incompany200 onderzoek 2011, vooral de tevredenheid over opleidingsmogelijkheden via Wegener Academy en loopbaasite WiL steeg opvallend.

Artikel in het Eindhovens Dagblad over 3xVentoux040, de goede-doelen-fietsactie waaraan ik in 2012 meedeed met mijn oudste zoon en een aantal (collega) Eindhovenaren.

Interview over mijn inspiratie voor het HR-vak in Intermediair PW, november 2011.

Gebruik de QR code en bekijk interview en filmpje uit het Wegener Sociaal  Jaarverslag 2011. (Helaas, de link werkt niet meer.)

Wegener Sociaal Jaarverslag 2010: ‘leren verrijkt je leven’.

Wegener Sociaal Jaarverslag 2009 over ‘Life time enjoyment!’

Interview vanwege mijn start als manager HRM bij Relan ICT in 2000.

Interview als hoofd MD bij Relan (voorloper UWV) in Relief (1999).

OBV van A tot Z: artikel over vrouwelijke managers  bij Postbank OBV (nu ING) : ‘Wel in de minderheid, geen bijzonderheid’ (1998).

In Operationeel een interview over het MD beleid bij Postbank OBV (nu ING) getiteld ‘Verbreden, verjongen, verversen’ (1998).

Artikel: Van kinderloosheid naar meerlingouderschap in het Meerlingen Tijdschrift van mijn eigen hand (1995).

In BedrijfsDocumentaire, magazine voor ondernemend Nederland, een interview met de veelzeggende titel ‘Geen capabele vrouwen? Onzin!’ (1990).

In mijn eerste baan als opleider/trainer bij wat nu ING is (1988).

Deze foto stond in het Social Jaarverslag 2011 van Wegener Media, samen met de foto waarin ik in sprintstartpositie sta. Het is de basis voor de header van mijn blog.

~~~