Haat aan… jubilea!!!
avatar

Column in U-Tracks jubileum-glossy

Mijn atletiekvereniging U-Track bestaat dit jaar 10 jaar en dat hebben we geweten. Er werden allerlei feestelijkheden georganiseerd en er zou een jubileum-glossy verschijnen. Ik kreeg de vraag een column te schrijven voor de glossy over het thema ‘jubileum’.

‘Mag het een beetje pittig zijn?’, vroeg ik de redactie.

‘Ja hoor, ga je gang.’

In april van dit jaar schreef ik onderstaande column voor de jubileum – en glossy – editie van de Snelvoeter. De hard-copy versie daarvan kun je hier vinden.

runningrita.nlHaat aan…

De jeugd van tegenwoordig heeft niet gewoon een hekel aan dingen, neen, die heeft ‘haat aan…’ en dan mag je zelf het onderwerp invullen. Haat aan school (natuurlijk), haat aan gym (vanzelfsprekend), haat aan leraren (wie niet?), haat aan familie, uitslovers, slomeriken… en ga zo maar door.

Ik had jarenlang pubers in huis. In het begin heb ik nog stokjes gestoken voor het woordgebruik van ‘haat-hebben-aan’. Inmiddels ben ik een stuk wijzer en weet ik dat ik ook haat-aan heb.

Heb ik ook haat-aan?

Jawel!

Ik heb haat aan jubilea. En jubilarissen. En de bijbehorende versierselen.

Tsjongejonge, wat heb ik daar een haat aan.

De reden voor  mijn haat-aan-jubilea is even simpel als on(dubbel)zinnig. Een jubileum wordt bereikt uitsluitend en alleen door het verstrijken der tijd. Niemand hoeft er iets voor te doen, behalve geduld uitoefenen en zitvlees hebben (en contributie betalen). Als je maar lang genoeg niets doet, word je vanzelf jubilaris of bereik je een jubileum.

Weinig inspanning

Er is in onze huidige prestatiemaatschappij weinig tot niets waar je zo weinig voor hoeft te doen als voor een jubileum om toch een heleboel te krijgen (belastingvoordeel bijvoorbeeld). Een jubileum is een terugkijken in de tijd waar niemand wat voor koopt. ‘Het goeie van de goeie oude tijd is dat die oud is’, zo sprak wijlen mijn grootvader al als het ging over de waarde van de goeie oude tijd.

Ik heb het niet van een vreemde.

Dus.

Laat het maar voor eens en voor altijd duidelijk zijn. Ik, lid van U-Track sinds 2006 en bestuurslid sinds 2010, heb niets met jubilea.

H-e-l-e-m-a-a-l  n-i-e-t-s.

vlaggetjesJubileumbeleid

Laat ikzelf nu net in het bestuur verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van U-Tracks jubileumbeleid. Bij ieder 12,5-, 25-, 40-, 50- én 60-jarig lidmaatschap ben ik degene die dit lidmaatschap in de gaten moet houden en tijdig een oorkonde moet maken met een leuk lijstje eromheen.

De uitvoering van het jubileumbeleid laat echter danig te wensen over.

We lopen hierin maar liefst 10 jaar achter!

Zou deze kleine persoonlijke dwarsvoeterij misschien de reden zijn van dit immer opschuivende actiepunt op de actielijsten van het bestuur?

Jullie mogen er allen naar raden.

Felicitaties

Ik feliciteer helemaal niemand in het bijzonder met 10 jaar U-Track. Het zijn gewoon twee data met precies 10 jaar ertussen. Niks bijzonders aan.

Jubilea kunnen mij gestolen worden! 😛 😛 😛

runningrita.nl

9 november 2014

PS:

Ik heb hoegenaamd geen haat aan een feestje, een gebakje, een handdoekje en een glossy op zijn tijd en doe graag en met overgave mee aan alle feestelijkheden. Mijn motto: ‘als we er dan toch zijn…’

2e PS:

Het plaatje van het lopertje met de ballonnen in zijn hand heb ik eigenhandig gemaakt. Dat dan weer wel. 😀


Reacties

Haat aan… jubilea!!! — 2 reacties

  1. Pingback: Secretaris U-Track: 11 jaar spin in het web - runningrita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.