Ik grijp mij bij mijn lurven!
avatar

climbers

24 / 7 werkloos

Als je werkt, heb je werk en vrije tijd. Lekker en duidelijk. Werkloos ben je 24 uur per dag. Dat is wennen. De maatschappelijke status van werkloos is ook al niet om over naar huis te schrijven dus daar hoef ik het zeker niet voor te doen.

De tijd vult zich snel met van alles en nog wat, soms is dat belangrijk, en vaker is het dat niet. Om eerlijk te zijn, de tijd ontglipt me. Ik weet niet waardoor, het gebeurt gewoon. Zo ligt de hele dag nog voor me en in een oogwenk moet ik de lampen alweer aandoen en is de niet-werkdag zo goed als voorbij.

Het bevredigt niet, werkloos zijn. En eenzaam is het ook.

Finish

Er zijn sollicitatieprocedures die in een vloek en een zucht voorbij zijn en er zijn erbij die ruim twee maanden doorlooptijd hebben. In de laatste ben ik vanzelfsprekend succesvoller geweest dan in de eerste en toch is een afwijzing in de eerste situatie 87 procent makkelijker. In de tweede situatie was ik heel dichtbij. Zo dichtbij dat ik het finishdoek al zag hangen en toen toch, onverwacht en onverhoopt, door de jury uit de wedstrijd werd gehaald.

Geen finish, geen medaille, geen werk, geen rust.

Mr Muscle tegen energie lek

Onlangs solliciteerde op een functie die als twee druppels water lijkt op mijn vorige baan bij Wegener, dat vonden collega’s ook want de vacature kwam al verschillende malen op diverse manieren tot mij, vergezeld van een welgemeend ‘dit is echt iets voor jou’.

Ik was echter al eerder in een oogwenk afgewezen.

De reden? Ik ben ’te zwaar’.

Op zo’n moment kan ik wel wat ‘Mr Muscle’ gebruiken tegen iets dat het meest lijkt op een energie lek. Ik doe niks en ik word er desondanks verschrikkelijk moe van. Het is frustrerend dat iemand anders voor mij beslist en het is ongeloofwaardig om ’te zwaar’ te zijn. Is dat echt te zwaar of is het eigenlijk ’te duur’ of nog erger ’te oud’?

Het heeft geen zin daarover te piekeren. Nee is nee. Beter kan ik iets positiefs gaan doen.

Nieuw jasje voor mijn CV

Vanmorgen ben ik als digicreabea met opgeheven hoofd en een drupje Mr Muscle lekker positief aan de slag gegaan met mijn CV. Opgewekt en goedgemutst ging ik een nieuw CV maken. Voor mij geen Blue Monday (vandaag schijnt de treurigste dag van het jaar te zijn).

Een mens moet wat doen tegenwoordig om haar CV te laten opvallen in de massa van steeds om en nabij 200 reacties. Hoewel ik totaal niet handig ben met naald en draad ben ik dat gelukkig wel met digidingen en brei ik digitaal een heel eind weg.

Het resultaat kun je bekijken als je hier klikt.

Je tips ter verbetering zijn van harte welkom! Graag via ‘geef een reactie’ dan heeft een ander er misschien ook nog wat aan.

Zo grijp ik mij net zo lang bij mijn lurven tot ik weer mijn eigen centen verdien!

bebreide auto

20 januari 2014

PS

Een nieuwere versie van mijn kekke CV na verwerking van enkele tips uit de reacties, vindt je door hier te klikken. Mijn CV in gewone uitvoering vindt je hier.


Reacties

Ik grijp mij bij mijn lurven! — 7 reacties

 1. Hoi Rita,

  Respect voor het grijpen van de lurven. Misschien kan jij me eindelijk uitleggen waar die dingen zich bevinden.
  Laat ik voorop stellen dat ik de mores van jouw professionele wereld niet ken, maar ik zit vaak in sollicitatiecommissies in de mijne, dus mijn eerste reactie mag je hebben.

  Ik mis je humor en ik mis relativeringsvermogen. Als ik wil weten wie je bent is dat waarnaar ik als toekomstig collega op zoek ga. Fijn te weten wat je allemaal doet en hoe goed je het doet, maar dat andere is voor mij belangrijker.
  De tweede pagina lijkt mij iets teveel op een libelle. Hij leidt me af. Dat kan een cultuur- of smaakkwestie zijn.
  De enorme nadruk op energie en innovatie zou bij mij zeker leiden tot de vraag hoe jij subtiele kwaliteit in een organisatie of persoon onderkent. En vervolgens naar een twijfel. Want wat is sterker jouw drive of het belang van …
  Er staat nog een tikfout in de eerste regel van “Wat doe ik nog meer?” Een wonder dat ik dit zie, want zelf maak ik ze voortdurend.

  Je schrijft de dingen helder en beknopt op. Er staat heel veel in weinig woorden. Zo veel dat dat inderdaad “zwaar” overkomt. Dus je moet wel weten waar je op wilt solliciteren en wat voor mensen daarop worden aangenomen.

  Ik hoop dat je snel weer ergens zit waar je je lekker voelt.

 2. Dank je voor je reactie Margreet. Ik heb de tweede pagina minder druk gemaakt en de tikfout eruit gehaald.

  Inhoudelijk: humor en relativering is volgens mij nooit aanwezig in een CV. Daarvoor is de brief aangewezen, als het al past. Ik heb hiermee mijn ‘normale’ CV willen vervangen, vooral om op te kunnen vallen in de grote stapel. Ik plak de nieuwe versie als PS onder het blog, tezamen met mijn ‘gewone’ CV. Het kan trouwens best dat het nu te ‘anders’ is.

  Proces: misschien leg ik te veel nadruk op energie als reactie op een afwijzing waarbij ik te horen kreeg ‘weinig energiek’ over te komen. En innovatief ben ik, dus als dat eruit springt, is dat precies goed. Verder is het een weergave van wat ik deed en doe, dus als dat zwaar is, dan is dat maar zo. Uiteindelijk wil ik later als ik groot ben nog eens directeur HR worden, dus…

 3. Ha Rita,
  Mooie en duidelijke cv en ook een fraaie aanbeveling van Jolanda.
  Een hele kleine tip: je zou ‘ik zoek’ kunnen veranderen in ‘ik wil vinden’. Is een kleine verandering maar het zijn woorden met een geheel verschillende betekenis (volgens nlp)

 4. Dag Riet
  Het gaat lukken of niet maar als het niet lukt zit hem dat in ieder geval niet in je voortreffelijke CV. Het is wel belangrijk dit voor ogen te houden om de moed niet te verliezen. Het ligt niet aan jou, het is conjunctuur, helaas!
  Groets Dolf

 5. Hoi Rita
  Te zwaar, te oud, te duur.
  Het past niet geheel bij “Het Profiel”….
  Hoe vaak ik dat al te horen gekregen heb…..
  En precies, toch doorgaan.
  Ik vind je CV best goed; en na een 1/2 jaar is het ook een goed idee voor mij om mijn CV eens onder de loep te nemen en (grondig) te gaan aanpassen.
  Sterkte en bedankt voor je blogjes; geven mij best soms weer moed en energie en tips
  greetz,
  ruud

 6. Hoi Rita
  Mooi kleurig CV. Het springt er zeer zeker uit dus je valt in ieder geval op. En dat is niet onbelangrijk als er veel sollicitanten zijn. Heb het vergeleken met je oude CV dat ik nog net wat informatiever vindt. In het nieuwe CV gaat het vooral over ontwikkelen en innoveren. Je hebt echter ook ervaring met onder meer vakorganisaties en OR. Zeker kwaliteiten die in de huidge tijd van recessie van meerwaarde kunnen zijn. Verder vind ik het stuk “wat doe ik nog meer” wat aan de lange kant. Zeker als je dat afzet etgen je professionele ervaring. Hoop dat je hier wat aan hebt. In ieder geval heel veel succes. Groetjes Margot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.