In het zicht van de Ventoux: de laatste avondtraining
avatar

Feuilleton 3xVentoux040 – Actieblog uit 2012

avondtraining

Aflevering -15-

***

Avondtraining

Twee dagen na het rondje Limburg met rugpijn zat ik voor een avondtraining weer op de fiets. Deze keer zonder rugpijn.

Het hoe en waarom van het ontstaan van de rugpijn is onopgehelderd. Waarschijnlijk een van die hormoon-samenhangende vrouwelijke raadselen waarvan nimmer de clou duidelijk wordt.

Oostelijk Utrecht

avondtrainingMet de-man-over-die-ik-niet-schrijf ging het op een doordeweekse avond op de fiets door het achterland van oostelijk Utrecht.

We konden ons vergapen aan de leuke huisjes in Bosch en Duin, waarbij de nieuwste trend is om het gekochte oudere huis tegen de vlakte te gooien en daar dan een heel groot, heel lelijk en heel protserig nieuw huis neer te zetten in Amerikaanse stijl, uit de slaventijd.

Neen, dat is niet overdreven. Rijd er maar eens rond, je ziet de grote bordessen, de idioot brede voordeur, de hoge zuilen en de galerijen.

Je zou er spontaan SP van gaan stemmen.

Voor de statistieken: 37 km en maar liefst 45 hoogtemeters.

Soestduinen

Na Bosch en Duin de bossen bij Soestduinen. Een fietsclubje passeerde ons en ik kon het niet laten om achteraan te sluiten. Met een flink tempo crossen over het heuvelachtige fietspad bij de Lange Duinen, de mooiste zandverstuiving van Soest.

Ik hoefde niet te lossen, moest soms zelfs inhouden. Mooi werk!

avondtraining

Tacx

Voor mijn verjaardag kreeg in een Tacx. Dat is een apparaat waarop je je fiets monteert en waarmee je vervolgens virtueel de hele wereld kunt befietsen. Vanuit je eigen huis. Op je eigen Tacx.

Een probleempje vormt de software. Wat je erbij krijgt, is niet zoveel en alle aanvullingen kosten extra geld. Dat was een misrekening.

Ik heb er een paar keer op getraind.

Nu is hij te koop t.e.a.b. (tegen elk aannemelijk bod).

© Libby Vanderploeg

18 april 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.