In het zicht van de Ventoux – Morgen is het V-day!
avatar

Feuilleton 3xVentoux040 – Actieblog uit 2012

V-day

Aflevering -17-

***

V-day

Alle trainingsarbeid, de ontberingen, het slechte weer, de fijne tochten, de goede teammoraal, zal het genoeg zijn om V-day succesvol te volbrengen?

Morgen (dit was: 4 juli 2012) zullen we het weten. Vanwege slechte weersvoorspellingen voor donderdag 5 juli is besloten morgen de tocht der tochten te gaan fietsen: 3 x de Mont-Ventoux op 1 dag.

Club des Clingés de Mont-Ventoux

René heeft ons uitgelegd hoe en waar we de stempels moeten gaan halen voor de ‘Club des Cinglés de Mont-Ventoux’, in Nederlandse vertaling de ‘Club van Idioten van de Mont-Ventoux’.

Ik heb vanavond nog snel vijf originele stempelkaarten opgehaald bij een winkeltje met de naam ‘Finisher du Ventoux’ en daarbij 20 euro sponsorgeld gekregen van dezelfde organisatie. Waar René overigens voor heeft gezorgd.

Groepsbesluitvoming

De besluitvorming had nog wat voeten in de aarde. Toen we met zijn allen hadden opgelost hoe de lopers en de fietsers op één dag begeleid, opgefrist en aangemoedigd konden worden, was daar trainer Peter die voor hond Haiko geen oppas had en de hele groepsbesluitvorming weer overnieuw kon.

Gaan we toch donderdag met 60 procent kans op regen, op de berg waarschijnlijk 100 procent, of vrijdag met minder kans op regen, maar dan is een aantal alweer verder naar het Zuiden of huiswaarts.

Wel doen, niet doen…

Wie is er voor donderdag, wie voor woensdag, wie tegen vrijdag, wie wil wel of niet rekening houden met wie?

Willen we echt met zijn allen op één dag of kan het ook…

Eindeloos, deze discussies.

Die niet in een slecht humeur verliepen overigens, maar een verlichte dictator erbij op dit soort momenten is toch handig. Uiteindelijk is besloten dat de grote groep morgen gaat lopen en fietsen en dat trainer Peter ons samen met zijn hond aanmoedigt en supportert. Op vrijdag 6 juli gaat hij vervolgens drie keer omhoog.

Hij zal vast niet alleen gaan overigens want er zijn genoeg liefhebbers om er nog een klimmetje bij te doen.

V-day

Blessures

Marc (loper) is door een verstuikte enkel op de eerste dag hier in de Provence al volledig uitgeschakeld en blijft daar vrij stoïcijns onder. Wat zonder twijfel knap is na al die trainingsarbeid.

Mijn rugpijn van het laatste rondje Zuid-Limburg is jammer genoeg weer terug.

Maar nu is in ieder geval opgelost hoe ik eraan kwam: onze 15 jaar oude auto heeft ook 15 jaar oude stoelen en daar kan mijn rug niet meer tegen. Een paar uur autorijden, laat staan de hele dag, is funest.

Hoe ik eraf kom is ook duidelijk: morgen sta ik de hele dag stijf van de pijnstillers. Hopelijk voel ik de pijn in de bovenbenen en knieën dan ook niet.

V-day

Morgenochtend staan we om zes uur op en staan dan kwart voor zeven aan de start in Bédoin en daarna is het ‘ieder voor zich en een paar ouders (van Fleur, Joep, Bjorn en Ray) voor ons allen’.

Er zijn schema’s gemaakt van tijden aan de top, tijden voor de pauzes in de Malaucene en Sault en er is het voornemen om de laatste zes kilometers als één man omhoog te fietsen.

Sponsorgelden

We hebben gezamenlijk 40.000 euro opgehaald aan sponsorgelden. Er was een veiling en we zorgden voor bekendheid van ons evenement door alle blogs die we samen schreven op onze eigen site (die heden tendag ter ziele is). Er werd druk getweet en gefacebookt over het evenement. We kwamen in het ED (hierboven het artikel) en dat artikel hielp vooral de veilingopbrengst omhoog te stuwen.

Mijn zus doneerde een complete en mooie vazen-set die een paar honderd euro opbracht. Toch, de sympathiekste actie is dat we ‘geluksengeltjes’ verkochten. Ieder engeltje staat voor iemand die is overleden aan kanker. Ruim 40 engeltjes gaan we naar boven fietsen.

Geluksengeltje

Voorbereiding

We hebben allemaal een voorraad fietskleding en bidons en bananen en repen enzovoorts meegegeven aan de volgauto’s. De fietsen zijn voor het laatst nagekeken, banden zijn opgepompt, een enkele last-minute reparatie is verricht en al die tijd dendert de trein van de mentale voorbereiding door; de berg hebben we de laatste twee dagen al ettelijke keren omhoog en omlaag gereden met de auto, sommigen hebben er al één fietsbeklimming opzitten, of de helft daarvan.

Ik heb mezelf alleen maar gespaard en gehoopt dat alle voorbereiding voldoende is.

Morgen is V-day, dan gaan we het meemaken!!!

V-day

25 april 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.