Paradiski – een fantastische dag
avatar

Paradiski – blog 2

Paradiski

Ideale dag

Vandaag was de wintersport zoals je je het voorstelt. Zonnetje erbij, verse sneeuw, weinig wind. Vanochtend namen we de ski-bus om kwart over negen om vanmiddag pas die van half zes weer terug naar het chalet terug te nemen.

Piste skiën

In de tussentijd zoefden we van makkelijke, goede geprepareerde blauwe pistes of van ijzige keiharde pistes.

Heel hoog skieden we op de lokale gletsjer over een ongeprepareerde zwarte piste naar veiliger en lager gelegen pistes. Maar ook een blauwe ongeprepareerde piste met verse sneeuw is een uitdaging.

Paradiski

Off piste skiën

De betere skiërs namen veelvuldig het pad buiten de pistes om, om de maagdelijke sneeuw te doorboren met hun ski-sporen.

Als Freud nu had geleefd zou hij er een prachtig voorbeeld van penisnijd in zien, of een blokkade in de genitaal expressieve fase, maar dat zegt allemaal niets over deze skiërs. Dat is gewoon afgunst mijnerzijds.

Tijdens mijn enige uitstapje buiten de piste raakt ik zo ongecontroleerd van het padje, dat mijn enige rem een dennenboom was die ik vakkundig halverwege kapte toen ik er met een noodklap tegenaan knalde. Gelukkig hield ik er zelf niets aan over. En die den groeit ook wel weer aan.

Paradiski

Licht papperige sneeuw

Later op de dag zoefden we van pistes die de hele dag in de zon hadden gelegen waardoor de sneeuw een lichte mate van papperigheid had ontwikkeld.

Tsjongejonge, wat is die sneeuw goed voor je gevoel van eigendunk! We zoefden niet langer, maar suisden naar beneden.

Paradiski

Mooie dag

Het was in een fantastische dag.

Gelukkig hebben we de foto’s nog en hier en daar een filmpje, maar dat kan ik helaas niet uploaden met de Franse wifi-kwaliteiten.

Paradiski Rita

1 februari 2017

 


Reacties

Paradiski – een fantastische dag — 1 reactie

  1. Wat een fijne verhalen over je ski reis. Cent euro lichter, een hoortoestel missend, met pijnlijke enkel en beperkt zicht… Rita skiet gewoon lekker door. Veel bewondering voor je doorzettingsvermogen! !
    En ontzettend leuk te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.