Spelt is beter dan seks
avatar

SPELT 2Spelt

Je kunt er niet langer omheen. Spelt verovert de voedingswereld.

Ik doe er aan mee. Ik eet spelt. Speltbrood. Speltbeschuit. Speltcrackers. Spelteierkoek. Spelt is vooral lekker met verse aardbeien. Dat ligt overigens niet aan de spelt. Of is het ‘het spelt’?

De voordelen zijn mega. Vooral voor de bakkers van deze wereld, want spelt is duur. Ook marketeers doen goede zaken. Wie anders kan schrijven: ‘Met dit brood/beschuit/bolletje gaat u op weg naar een nieuwe leefwijze die u helpt uzelf fitter te voelen en in balans te zijn. Spelt is een levensstijl, uw levensstijl!’

Toe maar!

Oerspelt

Om het nog gezonder te maken, is oerspelt uitgevonden. Dat is gewone spelt waar heel hard tegen wordt geroepen ‘oer’-‘oer’-‘oer’. Je begrijpt, dan wordt het vanzelf oer.

Spelt is een nieuwe religie. Spelt is een nieuwe weg. Spelt is verlossing.

Met spelt word je gelukkig. Neen, je bént het al.

Ik spelt dus ik ben.

Spelt is beter dan seks

De voedingswaarde van spelt is ongelofelijk. Je herkent jezelf niet meer na het eten van spelt. Vooral als je oerspelt at, zie je een andere persoon als je in de spiegel kijkt. Je ziet een oermens en niet die stadse of dorpse frikandel met armen en een hoofd.

Spelt is alles wat goed is en niks wat slecht is. Het is roken maar dan gezond. Het is drinken maar dan zonder kater. Het is fitness maar dan zonder zweet. Het is xtc maar dan zonder downer. Spelt is beter dan roken, drinken, xtc en fitness tegelijk. Spelt is zelfs beter dan orgastische seks. Beter zelfs dan tantrische seks. Niet dat ik weet wat dat laatste is, maar nu ik het woord Google, eigenlijk om te zien hoe ik je het spelt (woordgrapje), besluit ik stante pede er binnenkort een blog over te gaan schrijven. Na de nodige praktische oefeningen natuurlijk.

Maar dit verhaal gaat daar niet over. Dit gaat over spelt. Wat beter is dan…

Dus. Wat let je?

Klein probleem

Er is een klein probleem met spelt. Spelt is ook gewoon een graan. En granen doen wat granen doen. Zij stimuleren darmcontracties. Dat doet spelt op zijn beurt ook.

Spelt laxeert.

Dat doet spelt beter dan lijnzaad. Of peperkoek (Brabants voor ontbijtkoek). Of muesli. Of pruimen.

Dus.

Spelt stimuleert. Met diarree tot gevolg.

Dat je het even weet!

spelt 1

25 september 2014

 


Reacties

Spelt is beter dan seks — 5 reacties

  1. iK HEB JE STUKJE WEER LETTER VOOR LETTER GESPELD. En 8×8=64 (dat je dat ook weet) Goh, dat jij weet wat orgastische seks is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.