Sportprijs 2017: vereniging van het jaar
avatar

Genomineerd

Sportprijs 2017Op 14 februari 2018 was het gala van de Utrechtse Sportprijs 2017.

Mijn atletiekvereniging U-Track was samen met de twee andere Utrechtse atletiekverenigingen Phoenix en Hellas genomineerd in de categorie ‘Vereniging’.

De nominatie viel ons ten deel vanwege de immer voortschrijdende samenwerking tussen de drie verenigingen.

Vroeger was het haat en nijd tussen de diverse lokale atletiekverenigingen, maar dat was iets van de vorige eeuw. Ergens in het begin van dit millennium begon de toenadering, die in 2017 culmineerde in onze succesvolle samenwerking bij de organisatie van het NK Atletiek 2017.

We kunnen de borst nog even nat houden, want ook in 2018 vindt het NK Atletiek in Utrecht plaats: van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni 2018.

Gala

Het gala werd een vrolijke avond met familie, clubgenoten en mede-genomineerden.

Mijn eigenste dochter was er, maar niet vanwege U-Track, ze was meegekomen als aanhang van haar vrijer die op persoonlijke titel was uitgenodigd vanwege zijn zilveren plak op de meerkamp bij de NK Atletiek.

In dit verhaal kun je lezen hoe de vork ook alweer in de steek zat.

Wij houden het graag in de familie.

De opening was spectaculair met Noord-Koreaans-aandoende cheerleaders, het enige verschil met de gedrilde dames uit Pyeongchang was dat deze dames schaars gekleed waren.

De avond werd aan elkaar gekletst door Marijn de Vries, ex-profwielrenner en journalist. Ik lees haar wekelijkse maandag-column op de sportpagina’s van Trouw graag.

Prijs

De eerste categorie die aan bod kwam, was meteen de categorie ‘Vereniging’. Het was best een beetje spannend. De andere verenigingen waren een Waterpolovereniging en een studenten Wielrenclub.

De spanning duurde maar kort.

Hellas, U-Track en Phoenix, afgekort HUP, wonnen de prijs. Samen met de andere twee voorzitters mocht ik het podium op namens U-Track om de prijs in ontvangst te nemen.

Het is met afstand het feestelijkste moment van dit jaar als nieuwbakken voorzitter, hoewel de gebeurtenissen op het NK atletiek 2017 ook hoog scoren (toch maar even dat blog lezen dan).

De rest is geschiedenis.

Gelukkig hebben we de feestelijke foto’s nog.

Sportprijs 2017Sportprijs 2017Sportprijs 2017

 

 

 

Sportprijs 20174 maart 2018

 


Reacties

Sportprijs 2017: vereniging van het jaar — 3 reacties

  1. Een moment om samen met de 2 andere voorzitters trots op te zijn. En weer een mooi blog. Geniet ik van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.