TDFutrecht – 1e etappe
avatar

#TDFutrechtPrachtfoto

Deze prachtfoto heb ik van internet geplukt. Wat een mooi gezicht, al die renners op de Oudegracht met de Dom op de achtergrond, blinkend in de zon.

Dom 2015

Maliebaan

Vandaag lopen we in het kader van hashtag TDFutrecht allereerst naar de Maliebaan. Daar is het al lekker druk want we zijn niet reuze op tijd. Het wachten is op een langzaam fietsend peloton. Dat heet een geneutraliseerde koers. Pas in Utrecht-Zuid wordt de koers vrijgegeven en mogen de renners hun eigen tempo gaan rijden.

maliebaan 2

Peloton

Na ongeveer een half uurtje komt het peloton langs gepeddeld. Er is eigenlijk niet veel te zien. Behalve dat het er veel zijn. 198 mannen om precies te zijn. Samen is het een kleurige bos bloemen die langzaam voortbeweegt op supersonische fietsen.

Na de mannen komen de volgauto’s. Voor hoeveel geld zouden die aan materiaal op het dak hebben gemonteerd? Iemand roept: ‘Doe mij er maar eentje, zonder voorwiel ben ik er ook blij mee’.

tour maliebaan 1tour maliebaan

tour 1Waterlinieweg

Nadat de volgauto’s weg zijn, lopen we, via een geheim tunneltje in onze wijk, snel naar de Waterlinieweg, daar waar we gisteren ook stonden. We lopen in ganzenpas, zo geheim is het geheime tunneltje dus niet.

Ter plekke is het niet overdreven druk, we hebben prima zicht op het parcours. Tot mijn verbazing is in de korte tijd die is gepasseerd, het peloton al gebroken. Er is een kopgroepje van drie dat ik maar net op de foto krijg, en daarna komt het peloton in twee stukken langs. Het tweede deel is aan het jagen want ze rijden in een lang lint.

Kopgroepje

tour 2

Eerste deel peloton

tour 4

Tweede deel peloton

tour 9

Fin de la course

Na de volgauto’s komen nog allerlei auto’s van de organisatie zelf met achteraan, natuurlijk, de bezemwagen, la voiture balai. Na de bezemwagen rijdt nog een auto, daarop een bord ‘fin de la course’. Een hele auto voor een simpel bord. Geen Duitse Gründlichkeit, maar Franse bureaucratie.

tour 10

Verder voor de TV

Het vervolg kijken we op tv. Althans, ik kijk als het zo uitkomt. De Tour is er ieder jaar, dit was eenmalig.

Daarom: dag leuke dag, dag leuk weekend, tot een volgende keer!

tour 8

5 juli 2015

PS:

Bij wijze van toetje een hysterische impressie van #TDFutrecht in historisch perspectief.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.