Utrecht kleurt geel
avatar

tour de utrecht

De stad Utrecht kleurt geel met rode bolletjes

De bomen zijn snoezig in hun jasje van gele-trui of bolletjestrui. Het moeten er een slordige 3000 te zijn.

Je kunt – natuurlijk – fietsen voor het goede doel. In het geel natuurlijk. De goede-doelenmaffia is tegenwoordig alom aanwezig.

Er is een speciale actie van de gemeente Utrecht, genaamd ‘Utrecht kleurt geel’. Het gemeentelijk veel benutte leefbaarheidsbudget wordt speciaal ingezet voor allerhande leuke, en natuurlijk gele, initiatieven. Om er een paar te noemen: er is een speciaal Tour Filmfestival; Hoog Catharijne, het verreweg lelijkste winkelcentrum van Nederland, is omgedoopt tot Mont Catherine; er is een universitaire conferentie over fietsen en wetenschap en er zijn allerlei activiteiten voor kinderen.

In ons eigen park-voor-de-deur is een ‘venue’, dat is een hippe term voor horeca in de vorm van gewoon bier, speciaal bier en nog meer bier. Allemaal geel natuurlijk. Het wordt warm, dus ik denk dat het bier best zal lopen.

Het is wel zo dat, als je op de typisch Utrechtse term leefbaarheidsbudget klikt, precies morgen dit allervriendelijkste buurtbudget gaat verdwijnen. Als vervanger is er het Initiatievenfonds. Van leefbaar naar initiatief en van budget naar fonds. Dat is bezuinigen maar zonder Griekse strijd of confrontatie.

gele fietsenJazeker!

Jazeker, Utrecht kleurt geel.

Vind ik het leuk?

Jazeker, superleuk.

Ga ik er aan meedoen?

Jazeker, aan van alles. Zo was ik al bij De Steegzangers, heb ik thuis de hele mikmak aan folders liggen en weet ik al waar ik zowel zaterdag als zondag aan het parcours ga staan. Er is maar één restrictie. Ik ga niet in het geel.

Vind ik het allemaal een tikje overdreven?

Jazeker, en niet een beetje ook. Maar toch is het vooral leuk. Het is als verliefd zijn op de beste vriend van je vader, je weet dat het nergens op slaat, maar heimelijk is het fantastisch leuk. Vooral als er een mooie, langdurige relatie uit voortvloeit. En waarom zou dat niet kunnen?

Wat leuk is, ligt niet altijd voor de hand.

Zoals ik nooit had gedacht dat een hele stad de kleur geel zou omarmen als was het de pot goud onder de regenboog.

Er is één foto die precies illustreert hoe geel Utrecht kleurt. Hij heet ConDom en we houden hem erin. Althans, die naam…conDom

30 juni 2015

PS:

Het speciale Utregse toerlied vertolkt door De – wereldberoemde – Steegzangers:

 


Reacties

Utrecht kleurt geel — 1 reactie

  1. Hey Riet, heel veel plezier met dat fantastische feest . Het wordt vast heel leuk en volgend jaar in Nijmegen de start van de Giro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.