Wat je nog niet wist over een ooglapje!
avatar

Ooglapje

Ter voorbereiding op wat komen gaat, oriënteer ik me op de markt voor ooglapjes. Het liefst loop ik straks met iets dat bij de kleuren van mijn kleren past.

In geen geval ga ik lopen met een zwart piratengeval. Je hoeft van buiten niet te zien dat er van binnen om dat oog wordt gerouwd.

Sexy ooglapje

ooglapjeHet eerste ooglapje dat mij is aangereikt, is een ‘sexy piraten ooglapje met kant’. De make-up wordt erbij geleverd. En dat alles voor het luttele bedrag van 2,50 euro, inclusief 21 procent BTW.

De productomschrijving luidt:

Ooglapje dames deluxe – kleur: zwart en rood – materiaal: polyester en kant – thema: piraten en zeerovers, accessoires, ooglapjes, Pirates of the Carribean, vrouwen, goedkope.

‘Goedkope vrouwen’ en ‘dames deluxe’ lijkt een wonderlijke combinatie voor een en hetzelfde product, maar binnen het thema ‘piraten en zeerovers’ bestaat dat zonder enig probleem naast elkaar.

Na enig klikken heb ik een veel duurdere en een nog goedkopere versie te pakken van een en hetzelfde ooglapje. Bij bol.com kost hetzelfde ooglapje 6,95 euro, ook inclusief 21% BTW. Je wordt voor het lapje gehouden voor je er erg in hebt.

Ik heb het sexy gevalletje alvast besteld. Voor 1,95 euro zal ik me niet snel miskocht voelen.

Etsy.com

Dan heb je nog de site etsy-dot-com waar handige doe-het-zelvers hun handgemaakte producten verkopen. Ook daar zijn ooglapjes te vinden.

Dit is een ander level en een andere prijscategorie. De producten zijn navenant. Van stoere leren exemplaren tot ware kunstwerkjes.

Dat zeer uitbundige is mij nog net een stap te ver in dit stadium, als ook de prijs van 40 euro voor een leren ooglapkunstwerk met piercingachtige ketting.

ooglapje

Zelf maken

Ook kom ik een aandoenlijk zelf-maakproduct tegen. Bij nadere bestudering blijkt het te gaan om een lief groen-geel ooglapje voor een kind.

Ik was nooit handig met naald en draad. Ook niet met wol of met lapjes.

Breinaalden en haaknaalden heb ik wel gehad want ik deed verwoede pogingen om mij het rustgevende tikken der naalden eigen te maken, maar alles is tevergeefs geweest.

Handwerken en ik staan tot elkaar als water tot vuur, als kat tot hond of als Gordon tot René Froger.

ooglapjeIk ben niet in de wieg gelegd voor handwerkactiviteiten; ik kreeg ruzie met de naalden, met de materialen en met mezelf.

Als je mij binnen een minuut kwaad wilt krijgen, moet je me achter een naaimachine zetten, daarachter opgesteld ontplof ik sneller dan een molotovcocktail.

Conclusie, noch voor een kind, noch voor mezelf komt er een zacht ooglapje van vilt met siersteken.

Ik ben aangewezen op polyester.

Eyepatch

Er zijn ook een sites voor medisch verantwoorde ooglapjes: eyepatchshop.nl en cruc.nl. Cruc is erg goedkoop. De verzendkosten zijn duurder dan de ooglapjes.

Bij Eyepatch wil ik wel bestellen, maar je moet aangeven of het ooglapje half bol of bol moet zijn en of je small, medium, large of extra-large wilt. Ik heb werkelijk geen idee.

De dame die de eyepatches maakt, is actief bij dezelfde verenging als die waarvoor ik de column Blindiaan schrijf. Ik moet haar maar eens bellen.

Alleen, ik heb vrijwel nooit zin in bellen.

Ik zou ook nog een paar andere mensen bellen die ervaring hebben met de operatie, dat heb ik ook nog niet gedaan.

Er niet over praten en lastige dingen uitstellen is ontkenning, ik weet het.

Beroemdheden

Tot troost voor ons eenogigen die een ee-vieze-wat-operatie hebben ondergaan: er is een heel arsenaal aan beroemdheden dat, al dan niet tijdelijk, met een ooglapje rondloopt.

Ik noem er een paar:

  • De Brit Benedict Cumberbatch, die we bijna Benedict Cumberpatch zouden willen noemen in de rol van Patrick Melrose
  • De Amerikaan Orry Main in een andere rol, of kan ik hem beter voorstellen als Patrick Swayze of nog beter, Patchrick Swayze
  • Voorts Samuel L. Jackson in dreigend leer
  • Tenslotte natuurlijk Salvador Dalí, die als surrealist een surrealistisch oog droeg dat ogenschijnlijk in de hoed van Napoléon Bonaparte was getekend.

Volgens mij mankeerden ze allemaal niets aan hun oog, het was voor een rol of het was iets tijdelijks. Opvallend is dat in het theater of op film het altijd halve zolen of misdadigers zijn die een ooglapje dragen.

ooglapje

Nogmaals sexy

In de afdeling ‘verkleedkleren ter verhoging van de seksuele aandrang’, neemt de piraat een aparte plaats in. Het is de bedoeling dat er dan geinig weinig kleren worden gedragen, maar, ter compensatie van al te veel bloot, moet er wél een ooglapje worden toegevoegd.

Er zijn mannen- en vrouwenkostuums. Hoewel, het woord ‘kostuum’ suggereert bedekking waar die juist vervalt.

Voor de heren: als je geen wasbord (meer) hebt, kun je een t-shirt kopen met op de plaats van het sixpack een plaatje ervan. Heel effectief en je hoeft er niet eerst van alles voor te laten staan of uren in de sportschool met apparaten aan de slag.

ooglapje

Er is ook een sexy Florence-Nightingale-zusterkostuum met ooglapje. Ook hier weinig kostuum en wel zusterattributen én een ooglapje met een Witte-Kruiskruis erin. Of met de vlag van Denemarken, daar kan ik vanaf zijn.

ooglapje

Als ik straks maar veilig over straat kan. Voor je er erg in hebt, heb je een piraten- of zusterfetisjist achter je aan.

Fetisj

Vreemde seksuele fetisj, maar dat terzijde. In liefde en oorlog is alles geoorloofd.

In mijn geval ware het beter geweest als het woord oorlog bij wijze van anagram zou worden veranderd in ooglor. Zo kan het een waardig alternatief zijn voor een ooglap.

In liefde en ooglor is alles geoorloofd.

ooglapje

14 oktober 2018

 


Reacties

Wat je nog niet wist over een ooglapje! — 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.