Aurora Borealis – Noorderlicht – videoblog
avatar

Als er iets is dat ik ooit nog eens zelf zou willen zien is het het Noorderlicht. Zo sprookjesachtig. Ik ben niet gelovig, maar dit fenomeen lijkt niet van deze wereld.

Goran Strand

Prachtige recente video (17 maart 2013) van 3 minuten van fotograaf Goran Strand.

Joanna Lumley

Een video uit 2009 van 11 minuten waarin Joanna Lumley (Patsy uit Absolutely Fabulous) als reisleidster op zoek gaat naar het Noorderlicht. Haar uitspraak van het Engels vind ik geweldig en haar ontroering op het eind is niet gespeeld en zeer voorstelbaar: ‘We’ve got the whole business’.

Sterrenkundige

Als kind wilde ik sterrenkundige worden, mijn eerste werkstuk ooit (laatste klas basisschool) ging over Ons Zonnestelsel. Later bleek ik niet spectaculair goed te zijn in natuurkunde, eerder spectaculair ongeïnteresseerd. Alweer lang geleden woonde ik een klein jaar in Amsterdam aan de Noordermarkt, dat is toch al heel dicht bij het Noorderlicht. Althans, in woorden.

Fascinatie

Bij de totale zonsverduistering van 1999 heb ik in Zuid-Frankrijk uren met een brilletje op tegen de zon naar de lucht gekeken en als er wordt aangekondigd dat op datum X in Frankrijk of waar dan ook, vallende sterren te zien zijn, dan lig ik de hele avond op mijn rug in het gras omhoog te kijken. Dat heet een fascinatie.

Waarmee dit videoblog ook een ‘coming-out’ is.

aurora

27 maart 2013


Reacties

Aurora Borealis – Noorderlicht – videoblog — 1 reactie

  1. Nooit geweten van jou…..ga een keer naar IJsland op vakantie.betaalbaar en daar zie je heel veel spectaculaire natuurverschijnselen waaronder veel kans om het noorderlicht te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.