Blindiaan (5) – Torenhoog
avatar

Vervolg column Blindiaan voor Vereniging Oog-in-oog

Torenhoog - Hoogste-gebouwen-ter-wereld

Bloeddruk

Bij de internist word ik vrolijk welkom geheten door een vrouw in een witte jas met een speldje op haar revers waarop staat ‘specialistisch verpleegkundige’. Ze heeft er duidelijk zin in. Monter begint ze aan haar taak en vraagt me het hemd van het lijf. Haar vingers tokkelen ondertussen vliegensvlug over de toetsen van haar toetsenbord. Er moet van alles worden vastgelegd in ‘Het Systeem’.

Na een tijdje houdt het vragenvuur op en gaat mijn bloeddruk gemeten worden. Die is 215 over 163. Dat is hoog. Torenhoog zelfs. Tot drie keer toe herhaalt de opgewekte dame het ritueel, maar mijn bloeddruk is onveranderlijk hoog. Gevaarlijk hoog zelfs.

De internist himself komt er aan het eind van deze kennismaking vijf minuten bij. Hij verordonneert een 24-uursmeting van mijn bloeddruk.

24-uursmeting

Na vierentwintig uur met een kastje te hebben gelopen dat om de twintig minuten piept waarna de band om mijn rechterbovenarm zich automatisch oppompt, is duidelijk dat Het Empire State Building laag is vergeleken met mijn bloeddruk. Mijn bloeddruk is zo hoog dat deze kan wedijveren met het hoogste gebouw in de wereld, de Burj Khalifa in Dubai.

Ik moet aan de ACE-remmers en ben ik voor de rest van mijn leven hart- en vaatpatiënt.

Sporten

Ik mag niet sporten omdat dat te gevaarlijk is. En mijn opleiding tot spinninginstructeur dan? Ik was al proeflessen aan het geven op de sportschool!

“Te gevaarlijk. Wij doen er vanaf nu álles aan om uw andere oog te behouden.”

Onwerkelijk.

Bizar.

En toch maar al te waar.

Cholesterol

Ik blijk ook een te hoog cholesterolgehalte in mijn bloed te hebben. Een hoog te cholesterolgehalte heb je toch als je onmatig rookt en veel drinkt en nooit sport en veel te vet eet en snoept en daardoor veel te dik en vadsig bent?

Nee, dus.

Dat kan ook als je mij bent.

Eén geluk is dat ik deze waarde kan bevechten onder begeleiding van een diëtiste. Ik hoef als het even meezit niet tot het eind van mijn tijd én bloeddrukverlagingsmedicijnen én cholesterolverlagers te slikken.

Hèhè.

Meevaller.

Wordt vervolgd…

~~~

13 april 2016

 


Reacties

Blindiaan (5) – Torenhoog — 4 reacties

    • Dit is mijn doorlopende column voor Vereniging Oog-in-oog Joeri. Het is ‘oud-nieuws’. Dit beschrijft wat er in maart/april 2015 speelde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.