Bootcamp @ FRISS
avatar

bootcamp FRISS

Drillmaster Joline

Sinds een tijdje vindt op mijn oude nieuwe werk dinsdagmiddag van half vijf tot half zes een bootcamp plaats onder leiding van Joline, die in het gewone leven Officemanager bij FRISS is. Toen ik nog niet op de loonlijst stond, vond ik dat ik niet kon deelnemen, maar nu is dat bezwaar van de baan.

Op dit filmpje zien we Joline bezig met loeizware ‘crunches’, waarover later meer. Belangrijker misschien nog is dat we Joline bezig hóren. Ze heeft er, als een echte drillmaster, de wind flink onder!

‘Links-rechts-links-rechts. WOUTER! Kom op!

Links-rechts-links-rechts. Kom op Ritá! Kom op Marlóes!’

Let vooral ook op de collega die, naast Joline, als een grote baby ligt te spartelen…

Attributen

Ik heb twee keer deelgenomen. Dat had al vier keer kunnen zijn, maar de eerste keer vergat ik mijn sportschoenen, nogal noodzakelijk, en de tweede keer vergat ik mijn Activgard, ook hoogstnoodzakelijk.

Ik hoef hier niet uit te leggen wat dat precies is, maar als ik zeg ’tweelingzwangerschap, 86 kilo, hechtingen, eenlingzwangerschap, 78 kilo, hechtingen, baarmoederverwijdering, overgang’ en dat in die volgorde, dan begrijpt de goede verstaander wat de Contrelle Activgard ongeveer betreft. Zonder dit kleinood zou sporten voor een vrouw op leeftijd heel wat minder aantrekkelijk zijn.

En als je het nog niet snapt, kun je altijd even googlen en een proefpakketje aanvragen.

Warming up

We beginnen met de warming up, al hardlopende verlaten we Creative Valley, het blokkengebouw op de achtergrond van bijgaande foto’s.

bootcamp FRISSAl na ongeveer vijf minuten krijgen we een hele serie oefeningen die ik hier gemakshalve ‘Anne-oefeningen’ noem, waardoor de U-Track-lezers tenminste meteen weten wat we aan het doen zijn.

Tijdens een normaal hardlooprondje loop je hard, maar bij een bootcamp is dat niet intensief genoeg. Dan moeten er allerhande handelingen worden gedaan die het hardlopen bemoeilijken.

Ik noem: ‘Op 1. de grond aantikken, op 2. een huppel maken in de lucht, op 3. keihard sprinten in de omgekeerde richting’, enzovoorts.

Het is allemaal heel onlogisch en heel onpraktisch.

En bovendien beslist ongeschikt voor een lijf dat al meer dan een halve eeuw meegaat en dat echt niet in vijf minuten is opgewarmd.

Vooral dat sprinten. Heel leuk als je nog los in het kraakbeen zit, maar als dat al vrijwel is opgedroogd, is het vragen om moeilijkheden. Ik doe een beetje halfslachtig mee met het sprinten. Het gaat in omgekeerde richting dus waar ik al achteraan bungelde, komt iedereen nu toch weer mijn richting op gestoven.

Oefeningen

Na de warming up worden er allerhande gymnastiekoefeningen gedaan. Hierbij vallen de woorden ‘setje’ en ‘serie’.

In het kort komt het erop neer dat je de eerste keer van een setje nog denkt: ‘Ah, makkelijk!’

Maar daarna ontdek je dat er een aantal oefeningen is dat samen een ‘serie’ maakt. Iedere serie heeft een paar setjes en een serie zou geen serie heten als er niet een aantal herhalingen zouden zijn van de hele combinatie. Na het laatste setje van de eerste serie denk je al: ‘Owowow!’.

Als duidelijk is hoeveel setjes en series er volgen, denk je alleen: ‘Wie zei hier makkelijk? Auwauwauw!’

Zitten zonder stoel

bootcamp FRISSBeide keren dat ik meedeed gingen we halverwege zitten zonder stoel.

Met de rug tegen een muurtje kun je gemakkelijk een paar minuten blijven zitten, ook zonder stoel.

Tenminste, dat ziet er voor een toevallig langslopende collega met een verweerde schooltas heel gemakkelijk uit.

Bijgaande foto’s spreken voor zich. De volgende dagen zijn het vooral de bovenbenen die voelen alsof er lange tijd een rinoceros op schoot heeft gezeten.

Daarnaast deden we een hele serie squats. Hierbij sta je met je benen iets uit elkaar en duw je je gat naar beneden alsof je gaat zitten. Ook weer zonder stoel.

Vreemde hobby, dat bootcampen.

bootcamp FRISSbootcamp FRISS

Crunches

Op het laatst volgden de crunches. Een crunch is een buikspieroefening waarbij je je rug niet optilt. We moesten de laatste bootcamp, zonder overdrijven, ongeveer duizend crunches doen.

Ik heb er tot vier dagen na de bootcamp spierpijn van gehad. Iedereen weet, zonder buikspieren heb je al snel buikbieren. Die van mij waren hard op weg deze transformatie te volbrengen.

bootcamp FRISS

Groepsfoto

Na de bootcamp volgt steevast een otofoto van de groep.

De groepsfoto wordt geplaatst op het Yammer-account van FRISS, wat iedere week weer leuke commentaren oplevert.

Weet je niet wat Yammer is? Dat is jammer dan.

Ik zou zeggen, even googlen en een proefpakketje aanvragen.

bootcamp FRISS

7 februari 2016


Reacties

Bootcamp @ FRISS — 3 reacties

  1. Is leuk en doet denken aan de wekelijkse fitness. Is de term bootcamp niet sterk overdreven? Het is geen camp en er komen geen boots bij kijken. Wel leuk!
    Groets Dolf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.