Thuisapotheek
avatar

 thuisapotheekComplicaties

Het is alweer een tijd geleden dat ik iets schreef over de complicaties die zich voordeden in mijn blinde oog.

We zijn vele pillen, druppels en ziekenhuisbezoeken verder en gelukkig gaat het goed. Als het blijft zoals nu, hoef ik niet bang te zijn dat ik mijn oog kwijtraak.

Het oog vraagt voorlopig wel de nodige medische zorg. Het bewijs daarvan is de thuisapotheek die ik aan pillen en druppels in huis heb. Tot in de koelkast toe staat en ligt mijn voorraad.

Pillen

Ten tijde van de complicaties slikte ik elf pillen per dag. Daarvan waren er vijf specifiek voor de te hoge oogdruk. Van deze pillen werd ik moe, op het uitgeputte af. Het was echte rotzooi want tegelijkertijd moesten nier- en leverfunctie in de gaten worden gehouden.

Deze pillen mocht ik zelf afbouwen.

Dat klonk eenvoudiger dan het bleek te zijn. Een pil minder per dag leverde meteen een zwaar hoofd op. Het was net geen heuse hoofdpijn, maar fris was anders. Diverse pogingen om te minderen strandden op deze manier.

Eind november dacht ik nooit van de pillenzooi af te komen.

Ooginjecties

Ondertussen kreeg ik weer een serie van drie ooginjecties, steeds met een maand pauze tussendoor. Bovenop de ooginjecties volgende vier – heel pijnlijke – laserbehandelingen. Na de tweede ooginjectie merkte ik dat mijn hoofd helderder voelde en na de eerste maand die volgde op de start van de complicaties, bleven de hoofdpijnaanvallen achterwege.

‘Misschien is dit het juiste moment om te minderen?’, dacht ik en deed een geslaagde poging om van vijf naar vier pillen per dag te gaan.

Om te vieren dat dat zo soepel ging, stopte ik een paar dagen later ook met pil nummer vier en zat zo op drie rotzooipillen per dag.

 thuisapotheek

Warboel

Ondertussen werd onze badkamer steeds rommeliger door alle rondslingerende pillenstrips, potjes en de vele verpakkingen die hoogfrequent pillengebruik veroorzaakt.

De-man-over-wie-ik-niet-schrijf vond dat het zo niet door kon gaan en gaf me namens Sinterklaas een weekpillendoos. Ik was daar gematigd blij mee. Je krijgt meteen een hoogbejaard gevoeld bij zo’n attribuut.

Sindsdien speel ik voor thuisapotheek.

En dat, lieve mensen, is echt veel leuker dan verwacht!

thuisapotheek

Zondag pillendag

Op zondag neem ik de pillendoos en een hele berg aan medicijnen mee naar beneden, leg alle laatjes open en knal er in een klein kwartiertje de hele pillenvoorraad voor de komende week doorheen.

Zo promoveerde ik mezelf van beginnend Pillenmarie tot volleerd Doordrukstripsdrukker.

Aan het eind van deze oefening heb ik een heel overzichtelijk en vriendelijk pillenkastje klaarstaan met mijn wekelijkse hoeveelheid pillen erin.

De doordrukstripstroep hoef ik maar eens per week op te ruimen en alle verpakkingen kunnen een week lang uit het zicht terug in de kast.

Apothekertje spelen

Onze poezen vinden het ook heel leuk om samen met mij apothekertje te spelen. De doordrukstrips knisperen zo leuk en ze kunnen er lekker achteraan rennen. Het is een misverstand dat alleen honden aan apporteren doen.

Minderen

Het minderen is nu zover gevorderd dat ik nog een half pilletje van de rotzooipillen per dag slik. Aanstaande woensdag krijg ik weer een ooginjectie, daarna gaat ook dit halfje er vanaf.

Binnenkort mag zelfs een van de drie soorten oogdruppels er vanaf.

Als het blijft bij twee verschillende oogdruppels tweemaal per dag en af en toe een ooginjectie, knijp ik in mijn handen. Voor het behoud van mijn eigen oog heb ik dat graag over.

thuisapotheek
31 januari 2016

 


Reacties

Thuisapotheek — 1 reactie

  1. Pingback: zondag-pillen-dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.