Koninklijke onderscheiding voor daan Jan Vlooswijk
avatar

Dag 11 – Lintjesregen 2018

Koninklijke onderscheiding

RVD – Erwin Olaf ©

Koninklijke onderscheiding

Op zaterdag 28 april 2018 werd een klein feestje gehouden bij de recreantengroep van atletiekvereniging U-Track: Jan Vlooswijk, erelid en trainer, had de dag vóór Koningsdag een lintje gekregen van Zijne Majesteit Koning W.A. van Oranje-Nassau en was kersvers lid van de Orde van Oranje-Nassau.

Als er één ding is dat recreanten goed kunnen, dan is dat een feestje bouwen en iemand in het zonnetje zetten.

Feestje in het Panbøs

Laten we eerst eens een kijkje nemen in het Panhuys op die zaterdagochtend.

Er waren drie voordrachten, er was taart, er waren bubbels, er waren lachende clubgenoten en er was het lintje met draagvoorschrift en er was trots! Trots van het nieuwe Orde-lid en trots van de echtgenote en van alle clubgenoten.

Zelden werd een lintje meer gegund dan dit speciale lintje. Voor het verkrijgen was meer dan 50 jaar vrijwillige inzet nodig gebleken en niet binnen slechts een vereniging, maar in meerdere clubverbanden.

Brief van de koning

De koning zelf schreef een brief aan alle leden van U-Track. Enkele passages daaruit:

“Beste danen van U-Track en speciaal daarbinnen uw waarde recreanten-danen,

Met zeer veel genoegen kan ikzelve, Mijne Majesteit, mededelen dat het mij heeft behaagd uw erelid Jan Vlooswijk op te nemen als lid in mijn Orde van Oranje-Nassau.

Het Kapittel der Nederlandse Orden, dat de aanvragen namens mijzelve beoordeelt, was het van harte eens met de voordracht zoals gedaan door enkele danen van het U-Trackse.”

….

“In het Panbøs is er vanzelfsprekend in eigen kring bij stilgestaan! Helaes Pindakaes kon Mijne Majesteit hierbij niet aanwezig zijn. De A3’tjes moesten naar høckey met een støkkie en Hare Majesteit Máxima moest iets doen veur de máximale mínima. Mijne Majesteit is gezellig øp de køninklijke hønden blijven passen.

Was getekend, Z.M. Willem-Alexander van Oranje-Nassau.”

Koninklijke foto

Speciaal voor onze atletiekvereniging, die tegenwoordig ook een wandelafdeling heeft, was het koninklijke gezin op de wandeltoer gegaan. Haren wapperend in de wind (het tocht in het paleis) en wandelen maar!

Pittig en leuk voor alle danen.

Ten slotte nog een foto van de officiële huldiging met de lokale burgermoeder, die óók trots is.

11 juli 2018

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.