Paradiski – van La Plagne naar Les Arcs en weerom
avatar

Paradiski – blog 4

Paradiski 1

Paradiski

De oversteek

ParadiskiDe dag dat we de grootste afstand skieden was gisteren, toen we vanuit Champagny eerst naar La Plagne skieden om van daaruit over te steken naar skigebied Les Arcs.

Dat oversteken moet heel letterlijk worden genomen, want met een grote gondel steek je een smal dal over waardoor je van het ene megagrote skigebied naar het andere kolossale skigebied komt.

Paradiski

Spekglad

Naar de gondel toe skiën was niet makkelijk, de pistes waren verschrikkelijk ijzig en daardoor keihard en spekglad.

Mijn motto op die pistes: ‘Survival of the fittest’.

Of, als het mis is gegaan: ‘Nondeju, wat een ka-sneeuw’.

Paradiski les Arcs

Les Arcs

Wat opvalt aan Les Arcs is dat er hele brede skipistes zijn, de zogenaamde autobanen. Dat zijn blauwe pistes waar je in een noodvaart vanaf kunt.

Mijn motto op die pistes: ‘Fahren, fahren, auf die Autobahn’.

De vaart zat er de hele dag al flink in, want de te overbruggen afstanden waren zo groot dat we de hele dag moesten sjezen om het allemaal op tijd te kunnen halen.

Paradiski les Arcs

Ski Vous Plaît

Deze ski-reis is georganiseerd door Paul Velthuis en Mieke Wijdeveld. Paul treedt op als groepsleider en skileraar tegelijk en Mieke is gastvrouw en neemt de minder bedeelde skiërs zoals ik regelmatig onder haar hoede.

Als je net als ik van skiën en een uitdaging houdt, onthoudt dan deze naam: Ski Vous Plaît. Het is een reis voor geoefende skiërs.

Beide skigebieden zijn in één woord geweldig. De sneeuw was niet eens ideaal omdat er voor de tijd van het jaar relatief weinig sneeuw lag. Het verblijf in een oud chalet was prima, met een gezellige groep van vijf deelnemers en lekker eten in de nabij gelegen Refuge Du Bois.

Deze ski-reis is zonder meer een aanrader.

Volgend jaar is er weer een kans!

 Paradiski les Arcs

3 februari 2017

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.