Wonder-boven-wonder @ Rhinofly
avatar

Rhinofly

Stagebedrijf

In november was ik bij een bijeenkomst van de Social Media Club 030 (@smc030), we waren te gast bij Rhinofly, een hip bedrijf dat allerlei mooie dingen doet in de digitale wereld. Mijn eerste indruk: niemand in pak, jongens met lang haar, alles gebeurt in een grote ruimte met daarin bureaus op wielen en leuke technische gadgets all over the place. De nieuwe wereld die nu eens niet virtueel voor mij verscheen maar gewoon fysiek, recht in mijn gezicht.

‘Dit is misschien een leuk bedrijf voor de jongste om stage te lopen’, dacht ik en deze gedachte stopte ik achterin mijn hoofd.

Stageverzoek

Een paar maanden daarna vroeg zijn school of wij wilden helpen bij het vinden van een stage want na het eindexamen zou hij de weken tot de zomervakantie een schooldag vrijwel geen les hebben omdat hij in twee vakken eindexamen zou doen, vooruitlopend op zijn echte examen dat pas volgend schooljaar op de planning staat.

Positief

Inmiddels alweer een paar maanden geleden schreef ik een mail naar het hippe-youngsters-bedrijf, deed er een link bij van dit autimam-blog dat ik vorig jaar schreef en verzond het geheel naar het algemene mailadres van het bedrijf. Zou het gaan lukken om een stage voor zeven woensdagen te regelen?

Binnen een kwartier had ik antwoord van de HR dame van het bedrijf; ze ging haar best doen, maar kon niets beloven. Een paar uur later kreeg ik van zowel de HR dame als van de eigenaar het bericht dat het bedrijf er in principe voor openstond. Onze zoon kon een keer op gesprek komen.

Dat gebeurde enkele weken later. Hij ging samen met de stagebegeleider van school op bezoek bij Rhinofly. Toen hij thuis kwam, was hij trots: hij had de stageplaats bemachtigd.

vidiwallVidiwall

Hij vertelde wat de opdracht inhield: ‘ik ga een vidiwall bouwen voor ze’.

‘Een wat?’, vroegen wij.

‘Een muur van schermen waarop je één film laat zien. Ik moet alle schermen koppelen en daarvoor kan ik gebruik maken van computers en schermen die kapot zijn en die op een grote tafel liggen’.

‘Dat lijkt ons een wonder-boven-wonder als jou dat lukt in zeven dagen.’

‘Het is echt niet moeilijk, ik heb op internet al van alles opgezocht’.

‘Heb je er zin in?’

‘Jazeker, en weet je, ik hoef pas om half tien te beginnen!’

Fietsroute

Gisteren fietsten we samen in de stromende regen zes kilometer heen en zes kilometer terug om de fietsroute te oefenen. Op het bedrijventerrein sloeg ik linksaf richting Rhinofly.

‘Waar ga je naartoe?’, werd mij van achteren toegeroepen.

‘Het is toch die kant uit?’, ik was er toch zeker zelf geweest…

‘Nee, je moet naar rechts.’

Ik geloofde hem. Zijn opmerkzaamheid en geheugen zijn fenomenaal. We fietsten naar rechts.

‘Kijk, daar is het’, dwars door de natte slierten van zijn haar zag ik een glimlach en een gelukzalige blik, ‘ik hoef pas om negen uur van huis weg’.

Deze stage is nu al een succes.

Work & Play 2014 from Rhinofly on Vimeo.

28 mei 2014

 


Reacties

Wonder-boven-wonder @ Rhinofly — 5 reacties

  1. Van Harte Proficiat voor je jongste zoon! Wat een leuk bedrijf en wat een leuke opdracht. Ik hoop dat wij van je mogen lezen (en misschien wel zien) wat er van de opdracht geworden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.