3e Trackmeetings 2018 – #liveblog
avatar

Dag 13 – #liveblog 3e Track Meeting

#Liveblog

Dit liveblog is afgesloten.

Het verloop van de avond lees je in omgekeerde volgorde. Het laatste deel van de avond komt eerst en langzaamaan lees je je naar het begin van de avond.

Veel leesplezier!

~~~

Statistieken

Vanavond zijn er 637 inschrijvingen geweest. Dat is een prachtig aantal deelnemers. Er waren een kleine 60 vrijwilligers actief, nog even afgezien van de trainers die meekwamen om hun atleten te begeleiden.

Wat een mooie manier om je vrijdagavond te besteden. Het herinnert mij aan de jaren dat ik zelf als baanatleet meedeed aan dit soort wedstrijden. Een beetje kletsen, inlopen, oefeningen doen, je wedstrijd lopen of (ver)springen, uitlopen en dan weer verder ouwehoeren en plezier hebben.

Terwijl ik dit schrijf is de laatste serie 3000 meter aan de gang. Het wordt tijd om dit #liveblog af te sluiten. Graag tot een volgende keer.

 ~~~

Laatste onderdeel van de avond: 3000m

Het laatste (loop)onderdeel van vanavond is de 3000 meter. Je mag ook drie kilometer zeggen. Nog nooit in de historie van de Trackmeetings was het nodig vier series van ieder 25 atleten te moeten laten lopen.

Het is ondertussen donker en frisjes geworden en de ‘jury aankomst’ staat een beetje te bibberen tijdens het tellen van de ronden die de lange-afstandslopers aan het afleggen zijn.

Een van de microfonisten (omroepers) heeft het koud en is in zijn auto gaan zitten, het is de enige auto die de baan op mag omdat alle geluidsapparatuur met die auto komt. Of eigenlijk, met die microfonist.

Mijn vingers zijn inmiddels ook bijna bevroren, maar ik bikkel voort met mijn blik op finish en rondebord.

Nog een record!

Nagekomen bericht: nog een atleet heeft een Nederlands record gelopen vanavond: Gert-Jan Schep liep 27:12 op de 200m (T36). Mooi!

Hij is er blij mee, zie zijn tweet hieronder:

~~~

Technische nummers

Vanavond stond ook een aantal mooie technische nummers op het programma:

  • Kogelstoten v/m
  • Discuswerpen m/v
  • Hink-stap-springen m/v
  • Hoogspringen m/v
  • Verspringen m/v

Ik heb mij laten vertellen dat vooral het hoogspringen een bijzondere mentale inspanning vraagt van de atleet en hetzelfde geldt voor het polsstokhoogspringen. Je eindigt iedere wedstrijd met een foutsprong.

Dat is net zoiets als een keeper bij het moetbal die moeite heeft penalty’s te stoppen, dat komt dan vaak niet meer goed met zo’n keeper, die is voor de rest van zijn leven bank voor de strafschoppenfase, maar hoogspringers hebben een mentale gesteldheid die hen in staat stelt dóór te gaan. Iedere wedstrijd eindigt met die verdomde lat die naar beneden dondert, maar ze beginnen de volgende keer gewoon weer opnieuw.

Zo beschouwd is atletiek toch weer de meester in vergelijking met het alom aanwezige moetbal.

~~~

Een bocht en een recht stuk: 200m

De tien 200 meter series werden zo snel afgewerkt, dat ik er geen beeld en geen verhaal van heb. Helaas pindakaas.

Je kunt niet alles hebben.

~~~

Rendolf van Hoof

Op vrijwel iedere Trackmeeting loopt Rendolf van Hoof mee. Rendolf is G-atleet (T20). Zijn favoriete afstand is de 800m. Hij wordt enthousiast aangemoedigd door al het publiek langs de kant. Rendolf sport bij atletiekvereniging GAC in Hilversum. Hij was vanavond ongekend snel in zijn tweede ronde (goed kijken).

~~~

Records

Deze Trackmeeting was de aflevering met de records. Naast het verspring-record van Joël de Jong waren er nog twee records vanavond:

  1. Cheyenne Bouthoorn, para-atlete (F36) van AV Zuidwal stoot bij het kogelstoten in haar eerste poging al 7,40m! Dit is ook een Nederlands record.
  2. Cornelius Tuwei loopt op de 1500m naar een supersnelle tijd van 3:38,69. Dit is een record op de 1500m voor de Trackmeetings. Hij liep ver voor de rest van het veld in de eerste en snelste serie van in totaal acht 1500m series.

In totaal komen er dit keer 16 keer 8 lopers aan de start op de 1500m. Dat zijn maar liefst 128 atleten.

~~~

Ondertussen… bij het verspringen

Werd een Nederlands Record gesprongen bij het verspringen. Para-atleet Joël de Jong (F63) sprong 5m37.

De sprong is niet gevangen in een foto, maar wel de idyllische omgeving waar het verspringen plaatsvond. Mooi plaatje op atletiekbaan Maarschalkerweerd, met de ondergaande zon op de achtergrond.

~~~

800m – 131 atleten – 10 series

Het mooiste nummer is de 800m, maar ik ben niet objectief. Het is een nummer waar conditie en snelheid optimaal in samen komen, hoewel sommige mensen dan de 1500m zouden prefereren, of de 400m. Ach wat, het is allemaal mooi.

Even wat beeld erin gooien.

Mijn vrijwilligerswerkje bestond er vanavond uit dat ik moest opletten of de atleten niet vóór de blauwe puntjes naar binnen zouden lopen (zie voor op de foto). Pas ná de puntjes, dat is na 100m mogen ze naar de binnenbaan snellen.

Hieronder een slowmotion filmpje van het puntjespunt op 100m.

De blauwe puntjes. Dat is een dingetje. Na de eerste passage moeten de puntjes in de eerste drie lanen worden weggehaald. En dan weer worden teruggeplaatst. En dat tien keer voor tien series.

Daarom speciaal aandacht voor de puntjes. Deze puntjes. Dus. Na de 1e 100m. Van de 800m. En de baan is niet bol.

Tenslotte in dit blokje 800 meter twee foto’s van de 800m serie met Myrthe Bouman erin, zij is sinds een dik jaar penningmeester bij U-Track.

~~~

400m horden en 100m

Van de 400m horden heb ik helaas geen beeld. Er moest nog even worden gegeten tussen werk en blijwilligerswerk. 😀

De series 100m stonden als eerste geprogrammeerd. Hier een kleine sfeerimpressie: de laatste serie 100m.

Als afsluiting van het 100m programma verreden de snelle wheelers hun korte sprint.

~~~~

trackmeetings

Trackmeetings – start liveblog

In de zomer organiseren de Utrechtse atletiekverenigingen Phoenix en U-Track zes instuif-baanwedstrijden. In 2018 zijn het er vijf vanwege het NK Atletiek dat in juni in Utrecht plaatsvond.

Vanavond staat de derde baanwedstrijd op de agenda. Het is een mooie, zonnige dag en de bezetting van deze trackmeeting is goed, hoewel de zomervakanties in het zuiden en midden van het land al zijn begonnen.

Ik ben aan het blijwilligen en combineer het bedienen van de social-mediaknoppen met jury aankomst (lopen) en schrijf zodra daar even tijd is dit liveblog.

Voor wie dat fenomeen niet kent: een #liveblog is een live verslag van een activiteit waarbij de oudste berichten het verst naar beneden staan en de meest verse berichten komen bovenaan. Het is de bedoeling dat je een liveblog volgt gedurende het evenement.

Veel lees- en kijkplezier!

13 juli 2018


Reacties

3e Trackmeetings 2018 – #liveblog — 4 reacties

  1. Prachtige terugblik van een hele mooie avond. Rendolf komt altijd even bij mij langs. Vriend Jan, na de wedstrijd kom ik weer een patatje halen. Hij komt dan zijn tijd op de 800 meter vertellen. En neemt een drankje. Wacht op zijn taxi. Nee Jan, ik ga niet bellen voor een taxi want dat kost 10 cent per minuut en je hebt er 20 voor je. Ik bespreek het wel per computer, zegt hij vol trots. Heel mooi figuur. En ik ben de enige die hem mag helpen.

  2. Pingback: Why don't you #getitcovered? - runningrita

  3. Pingback: Dag 31 - Finish juli blogmarathon! - runningrita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.