Dag 31 – Finish juli blogmarathon!
avatar

Dag 31 – Einde van mijn blogmarathon

blogmarathon

Blogmarathon

Vandaag eindigt mijn blogmarathon. Deze juli-maand heb ik iedere dag een vers blog gepubliceerd.

Het was me het maandje wel. In de bloedhitte moest ik mezelf binnen opsluiten en uren en uren achter de laptop zitten. Je zou zeggen dat er leukere dingen te doen zijn in de zomer!

Ja en nee.

Natuurlijk had ik niet ieder dag zin. De laatste week was het echt té warm. Ik had soms echt geen zin om weer te vertrekken naar de bloedhitte van de bovenste verdieping in huis.

De andere kant is evenwel dat ik eindelijk voor een groot deel door de blogs heen ben die in mijn hoofd zaten maar nog niet waren geschreven. Dat is fijn!

Opwelling

In een opwelling verzon ik op 1 juli deze blogmarathon.

De directe aanleiding was dat ik in juni, voor het eerst sinds ik in 2013 met dit blog startte, geen enkel blog schreef. En dat terwijl de tv bijna volcontinu op moetbal stond. Ik moest van mezelf iets anders gaan doen met mijn tijd. Moetbal-kijken vind ik zonde van de tijd, maar tsja, daar denkt de-man-over-wie-ik-niet-schrijf tamelijk anders over.

There are stats for that!

Ik houd van statistiekjes. Een van de leukste dingen aan zelf een weblog hebben, is de wereld leren kennen die zich afspeelt aan (of in) de achterkant van je blog.

Zodra je een koppeling hebt met Google Analytics, kan het bijhouden van het bezoek aan je blog beginnen. Je krijgt bezoekcijfers, maar ook informatie over hoe vaak er wordt doorgeklikt op links, en via welke zoektermen mensen jouw blog weten te vinden.

Social Media

Ik deel mijn blogs standaard via de social-mediaplatforms LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+ en Tumblr. De laatste twee via een automatische koppeling en de eerste drie via handmatig geplaatste berichten. Het voordeel van de handmatige plaatsingen is dat ik ze de tekst en foto (of gifje) kan meegeven die ik zelf bedenk. Bij de automatische koppelingen bepaalt WordPress dat (dit is de software waarmee het blog is gemaakt).

blogmarathon

Bezoek

Tijdens de hele maand juli is het bezoek aan runningrita.nl hoger geweest dan anders. 26 juli was de beste dag, zie de grafiek hierboven. De dag ervoor publiceerde ik Afterparty bij omroep MAX en op de dag zelf publiceerde ik Folly Talk – kunst in Kanaleneiland. Het aantal views was die dag 280, wat voor een blog als dat van mij heel prima is.

Op het plaatje zie je dat het bezoek toenam naarmate ik verder in de marathon kwam. Vooral de laatste week liep het bezoek goed.

Hier een overzicht van het bezoek per week voor heel 2018.

Maanden

Als ik juli vergelijk met andere maanden, dan is maar één conclusie mogelijk: ik moet met meer regelmaat bloggen. Het is de meest succesvolle maand van dit blog, qua bezoek dan, sinds ik ruim vijf jaar geleden begon.

De andere maand dat het bezoek opvallend hoog was, was vanwege de open brief die ik aan destijds minister Asscher schreef over werkloosheid onder 50+’ers. Dat blog deed het heel goed, vooral op LinkedIn.

Toen deed Twitter ook nog mee. Op Twitter ben ik zo langzamerhand uitgekeken. Het is dood-gepusht door alle commerciële tweets.

Omroep MAX

Het omroep MAX blog is het toppertje van deze blogmarathon gebleken. Vooral op LinkedIn deed MAX het uitzonderlijk goed. De uitzending ging over werkloosheid onder 50+’ers.

Misschien heb ik daar mijn niche wel: verhalen vertellen over (werkloze) 50+’ers en hoe het weer goed kwam met ze. Of niet.

De stats van LinkedIn, zie ook het overzicht hieronder:

  • 3.519 views (3 comments, 36 likes)
  • 28 mensen die bij de Persgroep werken bekeken het MAX-blog (of ze het werkelijk lazen kan ik niet met zekerheid zeggen). Ik wil niet pusherig zijn, maar als jullie overwegen mij een al dan niet digitale column aan te bieden; ik zal er serieus over nadenken! 😎 Het kan ook komen doordat ik, alweer een tijd geleden, bij Wegener Media werkte, nu eigendom van de Persgroep.
  • in totaal 30 mensen van VDL (Van Der Leegte) uit Eindhoven lazen dit blog…? De verklaring is simpel, een van mijn vroegere collega’s en mede-goede-doelen-fietser ‘likete’ het blog en dan komt het zomaar in de ’timeline’ van allerlei mensen die ik verder helemaal niet ken, en die blijkbaar bij VDL werken.
  • Op mijn eigen blog deed MAX het niet slecht, maar met 202 views is het niet de topper in mijn eigen stats. Je ziet dat ‘embedded views’ veel harder gaan dan Google Analytics registreert. LinkedIn en ook Facebook doen aan embedded views, ze houden je op hun site terwijl ze door-linken naar een andere plaats waar de eigenlijke inhoud (content) staat, mijn weblog in dit geval.

Nummer 1: liveblog Trackmeetings

Als ik uitsluitend kijk naar de cijfers van Google Analytics dan is dit de top 5 van deze blogmarathon:

  1. 3e Trackmeetings 2018 – #liveblog – 301 views – lekker actueel
  2. Karaktervolle contactadvertentie. Punt. – 243 views – onverwacht tweede…
  3. Afterparty bij omroep MAX – 202 views (die hebben we al gehad).
  4. Studentikoos blog voor de jaarclub – 155 views – ook onverwacht want melig
  5. Hoeveel zie je nog, na dat ooginfarct? – all time succes blog: 5.300 views (deze maand: 124).

Kortom, het wordt tijd dat ik er eens werk van ga maken om uit mijn geschrijf, wat ik overduidelijk leuk vind, enige inkomsten te genereren.

Voor zo’n ‘ooginfarct’-blog, er moet toch een organisatie te vinden zijn die een betaalde advertentie wil plaatsen bij dat blog? En dan niet een pokersite, maar iets dat mij pecunia oplevert en toch door de beugel kan.

Voor de lezer met het prijswinnende idee bak ik een appeltaart.

Afgesproken!

Inspiratie

Deze maand bleek inspiratie niet het probleem. Blog-onderwerpen en ideeën voor invalshoeken verzinnen is niet moeilijk. Ik heb een lijstje en daar voeg ik verse ideeën aan toe. Dat lijstje raakt nooit leeg.

Wat wel lastig was, is de tijd die deze hele operatie vroeg. Eerst het schrijven zelf, dan het plaatsen, foto’s of gifjes uitzoeken, fouten verwijderen, delen op social media; ik ben zo een paar uur of meer met een blog bezig. Je hebt niet zomaar een verhaal in cyberspace gestuurd.

Het werken met een maandthema vond ik erg leuk. Dat houd ik erin.

In de maand augustus ga ik nadrukkelijker aandacht besteden aan zelf-sporten. Er mogen ook weer een paar kilo’s vanaf, dus we combineren het aangename met het nodige.

Wish me luck!

31 juli 2018

PS:

Zag je ook dat de bevolking van China rap groeit tot 1,4 miljard in 2030 en daarna slinkt en dat die van India alsmaar doorgroeit, om in 2050 op 1,6 miljard uit te komen? Dat betekent een verdubbeling van het inwoneraantal in India ten opzichte van nu. Arme recruiters van ICT bedrijven in het Westen.  😕


Reacties

Dag 31 – Finish juli blogmarathon! — 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.