Studentikoos blog voor de jaarclub
avatar

Dag 24 – Puf

studentikoos

Hittegolf

Puf.

Puf.

Drie keer puf.

Het is té heet om te bloggen. Het is niet te doen vandaag. Ik houd het lekker kort.

Op speciaal verzoek schrijf ik vandaag studentikoos en melig dit blog voor de jongens van de jaarclub van onze oudste zoon. Dat zijn vrienden voor het leven. En dat allemaal dankzij de gezellige Groninger studentenvereniging Albertus.

Wespenplaag

Oudste zoon appt vandaag: ‘Er is hier in Groningen een beetje een wespenplaag. Jij bent toch een keer in je mond gestoken door een wesp? Mijn jaarclub vraagt: kan ze geen blog schrijven over deze ervaring?’

Ik: ‘Precies, daar kan ik geen blog over schrijven’.

Zoon: ‘Ik bedoel juist dat je er wél een blog over schrijft’.

Ik: ‘Nou, zo immens was die ervaring niet. Om daar nu een blog over te gaan schrijven… Dan wordt het iets als: “Ik ben gestoken door een wesp in mijn tong. Tijdens een afdaling op de fiets. Was geen pretje.” Einde blog.’

Zoon: ‘Whahaha, zal het ze laten weten.’

Voor het stoplicht

Dit ‘gesprek’ doet me denken aan die keer dat ik met mijn dochter en haar vriendin voor een stoplicht stond. Voor hen stond een stel brugklassers. Dochter en vriendin waren zelf maar liefst twee hele jaren ouder.

Dochter: ‘Die brugpiepers, die zijn vet klein zeg’.

Vriendin: ‘Die rugzakken dan. Dat is gewoon zielig’.

Dochter: ‘Laatst hoorde ik er een zeggen dat het vet gaaf is op de middelbare’.

Vriendin: ‘En dat rent maar door de gangen’.

Dochter: ‘Schamend’.

Vriendin: ‘We worden oud’.

Limerick

Speciaal voor de jaarclub heb ik een limerick bedacht. Voor het geval de jongens niet weten wat een limerick is, citeer ik Wikipedia:

“Een limerick is een dichtvorm van 5 regels met een vrij strak metrum: twee regels met drie amfibrachen (∪—∪ ∪—∪ ∪—∪), twee regels met een amfibrachys en een jambe (∪—∪ ∪—) en afgesloten door weer een regel met drie amfibrachen.

In de eerste regel wordt (meestal) een persoon of dier geïntroduceerd met een plaatsnaam. De regels 1, 2 en 5 rijmen met elkaar en er is een ander rijm tussen de kortere regels 3 en 4 (rijmschema: a a b b a). Voorts heeft een limerick vaak een wat dubbelzinnige inhoud, of kan zelfs zeer grof zijn. De laatste regel is een soort pointe of uitsmijter; de clou. De limerick deed zijn intrede in Nederland in 1911.”

Het gaat mij vooral om de dubbelzinnige inhoud. Kan ik eindelijk weer eens onverbloemd studentikoos zijn!

Dildo

Er was eens een dildo uit Soest

Die hield zich al tijden lang koest

Eerst kwam de meno

En daarna de peno

Toen wist hij alras weer hoe ’t moest

Zo, dat was dag 24.

Puf.

Studentikoos

24 juli 2018


Reacties

Studentikoos blog voor de jaarclub — 1 reactie

  1. Pingback: Dag 31 - Finish juli blogmarathon! - runningrita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.