4e Trackmeetings 2018 – #liveblog
avatar

#Liveblog – 4e Trackmeetings 2018 te Utrecht

~~

#Liveblog

Dit liveblog is afgesloten.

Het verloop van de avond lees je in omgekeerde volgorde. Het laatste deel van de avond komt eerst en langzaamaan lees je je naar het begin van de avond.

Veel leesplezier!

~~~

Afsluiting van dit liveblog

Aan alles komt een einde. Ook aan een mooie avond atletiek in Utrecht. We zijn vandaag om 19:00 uur gestart op 30 graden, nu is het 24 graden. Het is 22:45 uur en hartstikke donker. De laatste serie 3000m wordt nu gelopen.

Er zijn vanavond 513 inschrijvingen geregistreerd. Voor zover nu bekend bij mij zijn er twee Trackmeeting-records gesneuveld: bij de junioren B (800m) en bij de junioren A (3000m).

Op het middenterrein zijn alle wedstrijden klaar, het materiaal is ook al grotendeels opgeruimd. Het is tijd om dit liveblog af te sluiten.

~~~

Gemiste onderdelen

Er gebeurt zoveel tegelijk op de baan dat ik helaas niet alles heb kunnen volgen. Facebooken. Twitteren, foto’s en filmpjes maken en de laatste naar Youtube uploaden, ondertussen schrijven aan dit liveblog, uitslagen noteren, meeluisteren met de microfonisten. Het is een beetje veel.

Wat heb ik gemist: het hinkstapspringen. De 1500m, toch vijf series, de mannenwedstrijd bij het kogelstoten (en daar deed nota bene mijn bonuszoon aan mee, die ook nog won bij de senioren) en het speerwerpen. Van het speerwerpen kreeg ik wel een fotootje toegestuurd van een van de juryleden.

~~~

3000m

Er zijn vanavond vier series 3000m. De eerste serie belooft een snelle serie te worden. Bram Anderiessen finisht als eerste in 8:13.23. Dit is meteen een nieuw Trackmeetingrecord voor junioren A.

In deze serie liep ook een hele snelle dame, Sarah van der Wielen. Haar tijd: 9:04:25.

Dat de 3000m óók een uitputtingsslag is, bewijzen deze beelden. Even op adem komen na de sportieve inspanningen.

~~~

Ondertussen… bij het verspringen

De avond begint te vallen. Het wordt een heel klein beetje frisser, de wind is gaan liggen. Deze mooie wedstrijdavond loopt naar het einde.

Om een beetje sfeer te proeven van de verrichtingen van de verspringers, wat beelden ‘uit de zandbak’.

Op de laatste foto van het verspringen zien we Annette Roozen van U-Track op de rug in haar aanloop. Annette heeft zich dit jaar geplaatst voor het EK in Berlijn in de klasse F63.

~~~

Polsstokhoogspringen – 2e startgroep

De tweede startgroep van het polshoog is ook begonnen. Deze groep start op een lagere aanvangshoogte. Vlak voor de start van de wedstrijd gaat het volledige U-Track juryteam op de foto, samen met een aanstormende polsstok.

~~~

300m

Het is een vreemd gezicht: een verzameling atleten, officials en veel publiek in een hoek waar anders de 1500m start. De 300m is een zeldzaam geprogrammeerde afstand. De tijden die worden gelopen zijn razendsnel voor een 400m en akelig traag voor een 200m, maar het is de 300m, dus de tijden die atletiekliefhebbers in hun hoofd hebben, zeggen helemaal niets.

Er zijn acht series 300m. Hier beelden van de eerste en snelste serie.

De finish van de derde serie 300m. Misschien is de finishende atleet niet helemaal in de juiste serie ingedeeld?

~~~

Uitslag kogelstoten vrouwen

De wedstrijd voor vrouwen bij het kogelstoten is gewonnen door: Wassiliki Alexandridis, van AV Hellas (en voorheen U-Track), met een afstand van 13:02 meter. Zij won ook al de 2e Trackmeeting van dit seizoen. Helaas hebben we geen beelden van deze wedstrijd.

~~~

800m

In de eerste van tien 800m series loopt de jonge atleet Djao Lobles, van SV Noordkop, een prachtige tijd: 1:50.39. Hij kaapt meteen het Trackmeetingsrecord weg voor junioren B weg. Gefeliciteerd!

Als je naar het filmpje kijkt dat is gemaakt, zie je meteen hoe snel deze 800m was. Alle atleten liepen als hazen zo snel.

Nog wat beelden van de 800m, het publiek en de tijdwaarnemers van ET Utrecht.

Finish van G-atleet Rendolf van Hoof die trouw bijna alle Trackmeetings bezoekt, zijn favoriete afstand 800m loopt en daarna altijd bij SVDU’er Jan Visch een patatje en een cola haalt.

~~~

150m sprint en wheelers 150m

De 150m gaat zo snel dat we alleen beelden hebben van de laatste serie, dat betrof de wheelers-serie. In totaal waren er tien series 150m.

De baan is ondertussen aardig vol gelopen met atleten en publiek. Dit is dit weekend de enige wedstrijd in het hele land. Gelukkig ligt Utrecht heel centraal!

~~~

Polsstokhoogspringen

Op het veld is de polshoogwedstrijd gestart. De eerste succesvolle sprongen zijn prachtig in beeld gebracht door juylid Fons Genisse.

Het polsstokhoogspringen is gewonnen door Sam Kranse van PAC (Rotterdam) met een hoogte van 4:82m.

~~~

200m horden

Het eerste onderdeel op de rondbaan dat van start gaat is de 200m horden. Hier de tweede serie mannen.

~~~

Op het veld

Ondertussen zijn op het veld ook alle voorbereidingen aan de gang voor het speerwerpen, polshoog, kogelstoten en hinkstap. Later op de avond volgt het verspringen.

Het is vanavond 30 graden! De tijd waarop deze temperatuur is gemeten: 19:55 uur!

liveblog trackmeetings

~~~

Voorbereidingen

De voorbereidingen voor de wedstrijden zijn in volle gang. Inschrijftafel, wedstrijdsecretariaat en microfonisten (drie maar liefst: Ben Korver, Marijke Zwaag en Tommie Sinke); iedereen doet zijn best om de atleten deze avond optimaal te laten presteren.

liveblog trackmeetings

Traditiegetrouw is deze trackmeeting de versie met de ongebruikelijke afstanden: 200m horden, 150m en 300m sprint. nummers: kogelstoten, speerwerpen, hinhstap, polshoog, verspringen. Overige ‘normale’ loopnummers: 800m, 1500m, 3000m.

Deelname ook dit keer door para-ateleten, waaronder wheelers. En Rendolf van Hoof van GAC uit Hilversum, hij is er ook natuurlijk. Hij kwam net Ben Korver, een van de microfonisten, hartelijk begroeten.

liveblog trackmeetings

~~~

Welkom op vrijdag 3 augustus 2018 – start #liveblog

In de zomer organiseren de Utrechtse atletiekverenigingen Phoenix en U-Track zes instuif-baanwedstrijden. In 2018 zijn het er vijf vanwege het NK Atletiek dat in juni in Utrecht plaatsvond.

liveblogVanavond staat de vierde baanwedstrijd op de agenda. Het is een prachtige, zonnige zomerdag en de bezetting van deze trackmeeting is goed, hoewel het in het hele land zomervakantie. Er staat aardig wat wind, de sprinters hebben die grotendeels in de rug.

Voor wie het fenomeen nog niet kent: een #liveblog is een live verslag van een activiteit waarbij de oudste berichten het verst naar beneden staan en de meest verse berichten komen bovenaan.

Het is de bedoeling dat je een liveblog volgt gedurende het evenement.

Veel lees- en kijkplezier!

liveblog

3 augustus 2018


Reacties

4e Trackmeetings 2018 – #liveblog — 4 reacties

  1. Alles live meegemaakt en thuis een herhaling door het lezen van het blog met foto’s en filmpjes. Leuk verslag van een warme en geslaagde avond.

  2. Dank Rita! Wat een mooie weergave van een geslaagde sportieve avond!!
    En erg leuk om als vrijwilliger mee te mogen maken.

  3. Van de wedstrijden zie ik niet veel. Ben druk met bardienst, namens de SVDU sta ik daar met Henk van Muijden bijgestaan door 2 vrijwilligers van de atletiek. Altijd erg leuk maar ook druk. Ben er, met andere vrijwilligers, vanaf 16.00 uur en ben dan meestal om 01.00 uur weer thuis. Hartstikke moe maar voldaan. De gezelligheid en de gesprekjes met atleten, vrijwilligers en toeschouwers maken veel goed. Leuke blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.