De zoveelste Pheidippidesloop
avatar

Pheidippidesloop 2022

De zoveelste Pheidippidesloop

Gisteren was het weer zover: de zoveelste Pheidipipdesloop stond op het programma; de estafetteloop waarbij je met een team van zeven mensen de hele marathon loopt. Ik had twee teams ingeschreven van de bosgroep van U-Track onder de welluidende namen HLG Puppy’s en HLG Kittens.

We werden 34 en 35. Van 36.

Dus.

Sportief

Snel zijn we allang niet meer. En het woord ‘gemoedelijk’ past beter dan het woord ‘fanatiek’. We doen mee om een gezellige en sportieve dag te hebben met elkaar.

Dat lukte prima, ook dankzij het sublieme weer dat we eigenlijk niet subliem mogen noemen, want: klimaatinstorting. Ja, je leest het goed: klimaatinstorting. Dat vindt Greta (Thunberg) een betere term dan klimaatverandering.

Dus.

Pheidippidesloop 2022

Warm

Ondertussen was het gewoon warm. Té warm om lekker te kunnen lopen.

Ik stortte net over de helft van mijn 6,8 kilometer totaal in elkaar. De eerste drie kilometers gingen behoorlijk goed, maar eenmaal over de helft was het gedaan met de welwillendheid van mijn spieren.

Absolute downer: bij het passeren van een groepje wandelaars hoorde ik een van hen zeggen: ‘Dat zou ik geen hardlopen meer noemen…’.

Dus.

Ego

Niet alleen mijn spieren gaven het op, mijn ego zag het ook niet meer zitten. Gevolg: ik ging gedurende een afstand van 200 meter over op wandelen. En dat is de grootste zonde die er is voor een hardloper. Een erfzonde zou ik het willen noemen. Wandelen, dat dóe je niet. Je sukkelt altijd nog liever door dan te gaan wandelen.

Dus.

Struikelen

Op het einde van het rondje door Amelisweerd zag ik een stronkje dat boven de grond uit piepte niet en struikelde er ongenadig over waardoor ik onzacht en ter aarde stortte. Ik hield er een beschadigde knie en licht gekneusde rib aan over.

Vallen is ook al zoiets als je eenmaal ouder bent: het ziet er vreselijk lomp uit en het lijf komt er altijd met kleerscheuren vanaf.

Dus.

Pheidippidesloop 2022

Langzaam

‘Mijn God, wat ren en ben ik langzaam’, kan ik alleen maar denken als ik het resultaat zie en dan begint er altijd wel iemand over dat ik blij mag zijn dat ik weer kán rennen. Dat ik er weer bij ben. En ja, dat is ook ontzettend fijn. En daar ben ik echt dankbaar voor. Maar ik zou toch echt graag nog eens een beetje een tijd willen lopen.

Ik geef het streven naar enige snelheid nog niet op.

Die ambitie is nog steeds wakker in mij. Ik kan het niet helpen. Ik wil nog steeds sneller worden. Harder lopen. Weer eens écht hardlopen. Misschien zelfs ooit nog wel weer eens op het tartan van een echte atletiekbaan.

Dus.

Maliebaanloop

Twee weken geleden deed ik mee aan de Maliebaanloop. De loop waar ik precies 30 jaar geleden mijn PR (Persoonlijk Record) liep op de 10 kilometer: 44:43. Toen was ik 33 jaar en had ik nog geen kinderen. Dat is bijna 13,5 km per uur. Dát is nog eens hardlopen.

Nu deed ik er meer dan een uur over.

Oef.

Dat is niet eens. Dus.

Dat is alleen.

Oef.

Flink doortrainen

Er zit maar een ding op: flink doortrainen en mijn best doen om daar niet weer een blessure bij op te lopen. Heel blijven is echt belangrijker dan harder gaan.

‘Ja, ik weet het’.

Dus.

‘Maar het bloed kruipt….’

Volgend jaar bij de zoveelste Pheidippidesloop +1 weer een kans.

Dus.

30 oktober 2022

~~~

Blogs door de jaren heen over de Pheidippidesloop:

2013: Pheidippidesloop 1978 – 2013

Pheidippidesloop 1978 – 2013

2013: Pheidippidesloop in jammermodus

Pheidippidesloop in jammermodus

2014: Pheidippidesloop: the lazy day after

Pheidippidesloop: the lazy day after

2014: Het staartje van de Pheidippidesloop

Het staartje van de Pheidippidesloop

2017: Pheidippidesloop 2017: een hele marathon in 7 stukjes

Pheidippidesloop 2017: een hele marathon in 7 stukjes

2019: Geen Pheidippidesloop of Zevenheuvelenloop

Geen Pheidippidesloop of Zevenheuvelenloop


Reacties

De zoveelste Pheidippidesloop — 6 reacties

  1. Ik ben een van die mensen, die zegt blij te mogen zijn dat we kunnen en mogen lopen…. Oei en toch wel confronterend de foto uit 2014 te zien van je blog toen
    Wel een super gave dag gisteren , heel fijn, zelfs met de uitslagen. Ik heb genoten!

  2. Ik vond het super dat je er weer bij was als enthousiast fan van de Pheidippidesloop, als aanjager van 2 HLG teams . Als vrijwilliger en nog steeds door de speaker aangekondigd en terecht als Miss. Pheidippidesloop Op naar volgend jaar… jij lekker door lopen, wij weer een leuke loop organiseren

    • Haha, ik heb niet gehoord dat ik zo werd genoemd. Het was weer een leuk loopfestijn en een soort jaarlijkse verenigingsreünie inclusief allerlei oudgedienden present.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.