Pheidippidesloop: the lazy day after
avatar

Phl 14-23Uitslapen

Uitslapen, hoe lang is dat geleden? En niet alleen vanwege de tijd die een uur terug gaat, maar echt uitslapen omdat er vandaag helemaal niets hoeft.

De laatste week was extreem druk. Niet alleen moest er veertig uren worden gewerkt, ook waren er nog allerlei voorbereidingsdingen te doen voor de Pheidippidesloop. Mijn Pheidippidesloop.

De teamcaptains kregen hun informatiemail, daarvoor moest het programmaboekje nog een laatste keer gecheckt worden op onjuistheden. Wat goed was gedaan te hebben, want de bussen in Utrecht rijden compleet anders sinds de overgang naar een andere exploitatiemaatschappij.

 

Phl 14-15

Vragen

Het versturen van de informatiemail leidt altijd tot vragen van de teams, die moeten beantwoord.

Nee, het wijzigingsformulier hoef je niet per e-mail te sturen, dat verwerken we toch niet. En ja, waarom dat zo is, hebben we al best vaak uitgelegd. En ja, je kunt bij ons parkeren, en ja dat kan gratis, maar nee, als het niet per se hoeft, kun je beter niet met de auto komen. En ja, de fiets kun je veilig parkeren. En nee, het parcours is niet heuvelachtig en ja, er zit wel een trap omhoog in, en nee, die is niet 25 treden, maar een stuk of 14. En nee en ja tegelijk, het parcours is niet helemaal verhard en nee, het is ook niet helemaal onverhard, en ja, het is half verhard en half onverhard. En ja, zonder te overdrijven, het parcours is zowel pittatoresk als rustatatiek. En ja, dat zijn synanoniemen. En ja, ook als het regent gaat de loop door, en nee, niet alle gasten passen in dat geval in de kantine dus ja, dan kun je beter een tent of zo meenemen, want ja, die mag je op het middenterrein van de atletiekbaan opzetten en nee, wij hebben daar geen gereedschap voor klaarliggen en ja, we hebben diverse prijzen en ja, die zijn niet alleen voor de snelle teams want ja, die zijn ook voor de leukste teamnaam en de hekkensluiters en ja, voor het leukste bericht op de social-media-mash-up-livewall. En nee, die is niet moeilijk om in te richten en ja, die livewall is gratis en nee, dat ga ik niet voor andere evenementen doen, tenzij ja, je ervoor betaalt. En ja, je hebt alleen een beamer, een scherm, een laptop en een hashtag nodig. En nee, een hashtag is niet iets dat begint met een @, want ja, een hashtag begint met een #. En ja, die van gisteren was #phl14. En oh jazeker, dat is doorgegeven, en ja, dat stond in het bericht aan je teamcaptain, en ja, er worden weer foto’s genomen en ja, die zijn geheel gratis en nee, ik word niet moe van al jullie vragen en ja, ik antwoord doorgaans altijd zo snel en ja, als dat midden in de nacht is, is dat midden in de nacht. En ja, ik verheug me ook op de dag van de loop en ja, ik hoop ook dat het niet regent en nee, dat hebben we niet in de hand, en nee, de muziek kan niet harder, en ja, je kunt wel verzoeknummers indienen en ja, ieder jaar vernieuwen we iets, en ja, dat was dit jaar het betalen via iDeal, en ja, iedereen schrijft zich waanzinnig laat in en ja, dat is voor ons best spannend, want ja , je wilt toch dat het evenement veel mensen plezier geeft en ja, dat lukt uiteindelijk ieder jaar weer. En nee, ik word niet moe van al jullie vragen. Maar ja, dat zei ik echt al eerder.

linten Phl14Wissellinten

De vrijdag voor de loop staat bijna geheel in het teken van het maken van de wissellinten.

Ik maak daar een Zen-dagje van. Verstand bijna op nul, blik op oneindig en fröbelen maar.

Na een paar uurtjes tikken, printen, knippen en vouwen liggen ze dan weer voor me, 62 piekfijne wissellinten.

Klaar voor gebruik.

Parcours

Phl 14 fuikVoor het uitzetten van het parcours hadden we vorig jaar een verbeterpunt te pakken.

Dat leidde dit jaar tot het maken van minutieuze beschrijvingen met foto’s van de plaatsen waar alle wegwijsbordjes moesten staan.

Dat bleek gisteren bijna geheel goed te zijn gegaan.

Alleen de 5 km stond circa 200 meter te ver en de 6 kilometer stond circa 50 meter te vroeg. De zesde kilometer was daardoor rijkelijk kort, verrassend genoeg heeft niemand daarover geklaagd.

Waarschijnlijk waren alle lopers allang blij dat ze de laatste kilometer in zicht hadden…

Voor het maken van de parcours-uitzet-instructies hadden we 364 hele dagen. Uiteindelijk zat ik vrijdag in Zen-modus achter de laptop de juiste bordjes in de juiste volgorde op papier te zetten. Soms werkt alleen een keiharde deadline. 😛

Raceday

Op het-uur-u moeten wij als organisatoren vroeg uit de veren; wij zijn al met al precies een half etmaal in touw om alles goed te laten verlopen en na afloop het hele terrein en de kantine weer terug te brengen in de oorspronkelijke staat.

Het zijn twaalf intensieve en ook gave uren. Alle voorbereiding valt op zijn plaats en tussen de bedrijven door lukte het ook nog om zelf twee etappes te lopen.

Als dank ontving het hele team de enig echte Pheidippidespenning, vers ingevoerd uit Hongarije. Ik werd als voorzitter bekust en bedankt. Terwijl ik niet eens voorzitter ben.

En nee, dat is ook niet iemand anders want ja, wat niet nodig is, is niet nodig. En ja, we zijn een zelfsturend team in optima forma.

Ik hartje de dag van gisteren.

En daarna hartje ik die van vandaag, want vandaag hoeft er helemaal niets!

Ik ben as lazy as can be. 😀

Phl 14-2026 oktober 2014

PS:

De dag is als twitter-mash-up in een chronologisch verhaal vervat. Die Storify is hier te vinden.

2e PS:

Het recht-toe-recht-aan-verslag van gisteren is hier te vinden.

Phl 14-12

 


Reacties

Pheidippidesloop: the lazy day after — 3 reacties

 1. En ja, dat 5 km bord is altijd lastig en ja, verzoeknummers kan je aanvragen en nee, ze worden niet gedraaid en nee, waarom niet mag Joost weten…

 2. Altijd leuk je blogjes te lezen… (ook de niet-loop blogjes trouwens).
  Was weer een uitermate geslaagde dag; dank nog voor al het werk dat erin zit.
  Blijft gewoon zo’n leuke loop, hoop er volgend jaar toch ook weer met een team bij te zijn. En anders doe ik het toch gewoon nog eens solo…..
  En die lazy Sunday was dik verdiend!
  Greetz, Ruud

 3. Pingback: De zoveelste Pheidippidesloop - runningrita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.