Drama werkt: populaire blogs op runningrita.nl
avatar

drama werkt

Favo-riet

Op dit blog tref je een pagina aan die ik ‘favo-riet’ heb genoemd. Daarop staan allerlei top 5’s en ranglijstjes met beste blogs, meeste reacties, meeste likes en ga zo maar door.

Je kunt al die dingen allemaal automatisch laten bijhouden in je site, maar hoe dat moet is voor mij nog in duisternis gehuld. Ik update de pagina ‘favo-riet’ dientengevolge af en toe handmatig.

‘Af en toe’ betekent precies eens per jaar en vorige week heb ik dat weer eens gedaan. De cijfers zijn actueel. De cijfers maken eens te meer duidelijk dat drama werkt.

Aantal lezers

Bovenaan het lijstje favorieten staat de rangschikking naar aantal lezers. Misschien moet ik dit voorzichtiger ‘views’ noemen want of mensen de verhalen echt lezen, ik heb geen idee.

Het populairste blog is ‘Nijntje, onschuldig konijntje’. Ik schreef het ter gelegenheid van de Tour d’Utrecht in juli 2015 toen de stad helemaal in de ban was van de Tour de France en Nijntje overal opdook.

drama werktNijntje

Het Nijntje-blog is de 3.200 lezers gepasseerd en in 2016 waren er ruim 300 lezers meer dan in 2015. Dat is bijzonder want meestal is het aantal lezers van een nieuw blog hoog om daarna nooit meer gevonden te worden of alleen nog bij uitzondering.

Zo niet Nijntje.

Het blog wordt zo vaak gevonden en gelezen omdat er buitengewoon veel gegoogeld wordt op het woord ‘Nijntje’. De SEO van mijn blog is uitstekend. SEO staat voor Search Engine Optimizating, wat zoveel betekent als het gemak waarmee je site wordt gevonden door vooral Google. In het Nederlands heet het zoekmachineoptimalisatie.

De laatste weken is het bezoek aan ‘Nijntje’ weer enorm vanwege het overlijden van haar bedenker, Dick Bruna.

Drama werkt.

Ooginfarct

Goede tweede is het blog ‘Hoeveel zie je nog, na dat ooginfarct?’. Het bezoek van dat blog loopt tegen de 3.000 aan.

Ook hier is dat dankzij de zoekmachineoptimalisatie. Er wordt veel gegoogeld op het woord ‘ooginfarct’ en in het rijtje dat dan verschijnt, staat mijn blog op de eerste Google-pagina met zoekresultaten op nummer vier.

Het mooie is dat hoe vaker op een bepaald zoekresultaat wordt geklikt, hoe beter dat zoekresultaat scoort. Ik vind het stiekem enorm leuk dat een blog beter wordt gevonden dan allerhande voorlichtingsmateriaal van gerenommeerde ziekenhuizen.

Wel een gevalletje ‘jammer’ dat ik over het onderwerp naar de werkelijkheid schreef, maar ellende is beslist goed voor de bezoekersaantallen van mijn blog.

Drama werkt.

Open brief aan Lodewijk Asscher

Ook goed scoort mijn open brief aan Lodewijk Asscher over maatregelen om de werkloosheid onder vijftig plussers te verminderen. Ik schreef hem een brief in juni vorig jaar: ‘Beste Lodewijk (50-), hier een open brief voor jou, van Rita (50+)’.

Als je googelt op ‘Lodewijk Asscher’ staat mijn open brief meteen op de eerste pagina met zoekresultaten. Weliswaar op de laatste plaats, maar toch. Ik heb nimmer een officiële reactie gehad op deze brief. Niet van Lodewijk zelf, niet van het ministerie van SZW en niet van de PvdA. Dat is jammer en ik vind het een gemiste kans.

Met name het aantal reacties op dit blog was vooral op LinkedIn heel groot en ook kwamen er commentaren van mensen die ik niet persoonlijk ken. Blijkbaar betrof het een onderwerp waarmee ik een gevoelige snaar raakte.

Drama werkt.

Andere rijtjes

Ik heb rijtjes voor blogs over mijn vak en mijn persoonlijke favorieten. Verhalen waar ik zelf tevreden over ben zijn met name de verhalende blogs. Misschien ook omdat het schrijven ervan als vanzelf ontstond.

Soms schrijven de toetsen bijna vanzelf, dat zijn leuke verhalen om te schrijven.

Het schrijven is de leukste hobby die ik ontdekte sinds ik startte met hardlopen.

Voor de cijfers geldt onomstotelijk dat drama werkt.

drama werkt

26 februari 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.