GASTBLOG: 3 tips over seks, bloggen en hardlopen
avatar

Onder het motto ‘verandering van spijs doet eten’ deze keer een blog van gastblogger Evelien.

Blogger Evelien stelt zich voor

e-in-de-keukenEen tijdje geleden stuurde ik op Twitter een berichtje rond omdat ik op zoek was naar een blog waarop ik een keer een gastblog mocht schrijven.

Ik kreeg een reactie van Rita, ik kende haar blog nog niet, dus ik ging een kijkje nemen. Waarschijnlijk was ik niet de enige die als eerste ging kijken bij de tag ‘seks’. Ik had ook kunnen kiezen voor ‘opvoeden’, ‘mooi’ of ‘hardlopen’, maar net als de meeste mensen lees ik graag over seks. Rita heeft dit goed begrepen en maakt hier slim gebruik van, door af en toe een post over seks te schrijven trekt ze extra bezoekers naar haar site.

Slim, dat trucje ga ik onthouden!

Ik zal mezelf even voorstellen: ik ben Evelien, van EvelienEet.nl. Op mijn blog schrijf ik dagelijks over eten, meestal reviews over producten uit de supermarkt, maar soms ook over brownies, of heel andere onderwerpen.

Hardlopen

girl-running-two-hiNet als Rita doe ik ook regelmatig aan hardlopen. Omdat ik veel eet, ik moet voor mijn blog natuurlijk dagelijks allerlei producten testen…

Door hard te lopen probeer ik mijn omvang enigszins binnen de perken te houden, maar dit is niet het enige. Hardlopen levert mij ook enorm veel energie op.

Een ander een voordeel van lopen: je kan niet ondertussen op je smartphone kijken, dus je moet wel nadenken. Of juist nergens aan denken, lekker je hoofd leeg maken noemen ze dat, alleen dat lukt mij nooit zo goed. Helemaal niet erg, want tijdens het lopen bedenk ik vaak de slimste plannetjes.

Ik moet me er wel vaak toe zetten om te gaan lopen, hier schreef Rita een tijdje geleden ook over.

Een paar dingen die mij motiveren zijn een goede playlist voor tijdens het lopen, muziek met het juiste tempo en vrolijke teksten.

Hardloopschoenen

e-hardloopschoenenIk heb ook gemerkt dat mijn hardloopschoenen een belangrijk motivatiemiddel zijn.

Een tijdje geleden kocht ik ‘echte’ hardloopschoenen, die de stand van mijn voeten een beetje corrigeren. Op deze schoenen loop ik echt als op wolkjes!

Ik twijfelde of ik de schoenen wel moest kopen, ze waren vrij prijzig, en hardlopen gaat bij mij vaak in golven. Ik loop bijvoorbeeld een half jaar lang twee of drie keer per week, en dan weer een jaar niet.

Waarom ik de schoenen toch heb gekocht: als je niet loopt dan slijten ze ook niet!

Dus als ik binnenkort het lopen weer laat versloffen, kan ik bij mijn volgende opleving de schoenen zo weer uit de kast trekken. Je moet ten slotte wel heel erg zijn aangekomen voordat je schoenen niet meer passen. 

Drie tips

1. Als je veel bezoekers op je blog wil, schrijf dan (af en toe) over seks.

2. Kijk eens op EvelienEet.nl (je vindt daar ook het gastblog dat Rita voor mijn site schreef).

3. Koop goede hardloopschoenen, ook al loop je niet zo vaak hard.

marathon-cartoon3

Evelien Bruins – @danmaardik

13 juli 2013

Epiloog van Rita

Het blog van Evelien ontving ik al aan het begin van deze week (dat van mij ontving zij op het afgesproken nippertje).

Of over seks schrijven zoveel extra bezoekers trekt, wens ik te betwijfelen. Meer bezoek krijg ik vooral als mensen mijn blogs retweeten op Twitter of delen op Facebook. Blogs over seks hebben als groot nadeel dat veel mensen ze niet delen, hoewel ze misschien leuk genoeg zijn. Ook krijg ik op de seksblogs minder reacties. Nu is het niet zo dat ik al tientallen seksblogs schreef, het zijn er tot nu toe een bescheiden aantal van drie.

Deze week deed ik speciaal vanwege dit gastblog een proef. Mijn laatste blog over vrouwenpraat in 7 sekslessen’ heeft niet opvallend meer views gekregen dan andere blogs die ik door de week heb geplaatst. Er is het bescheiden aantal van drie RT’s geweest (waarvan een van een XXX-twitteraccount met een handvol volgers en twee van evenzoveel dappere vrouwen) en een paar likes op Facebook. Er is geen enkele reactie geplaatst. Ook de link die de dames van de blogsite ‘overgangstergirls.nl’ plaatsten onder de titel ‘stuk van de dag’ leverde tot nu toe exact twaalf views op, niet echt iets om over naar huis te schrijven.

Het enige voordeel dat een seksblog oplevert, is dat dagelijks volkomen willekeurige lezers op mijn site terecht komen dankzij hun zoekacties via Google. Mijn ‘horrorseks’-blog over seks op hoge leeftijd, levert vrijwel dagelijks 1 tot 3 views op, dankzij zoekers op termen zoals ‘AOW en seks’, ‘ouderenseks’ of ‘seks met mijn oude buurvrouw’. Ik op mijn beurt kan daar de humor wel van inzien. Er zit zelfs een mooi blog in dat zich momenteel in het broedvrouwstadium bevindt.

Over de twee andere tips van Evelien kan ik kort zijn: ga dat zien en ga dat doen! Bovendien is het ook de enige manier waarop je mijn blog ‘Rita Recenseert’ voor haar site kunt lezen..

Vervolg gastbloggen

Deze eerste keer een gastblog uitwisselen is mij goed bevallen en het smaakt naar meer. Het lijkt me een leuk idee om dit met een zekere regelmaat, bijvoorbeeld eens in het kwartaal, te herhalen.

Mocht je me willen attenderen op een andere blogger of blogsite, dan houd ik me aanbevolen. Als je zelf blogt, kun je vanzelfsprekend rechtstreeks een berichtje sturen.


Reacties

GASTBLOG: 3 tips over seks, bloggen en hardlopen — 4 reacties

  1. Pingback: Gastblog: Rita Recenseert | Evelien Eet

  2. als oudere man is sex, bloggen en hardlopen wel een thema dat tot nadenken stemt.

    Bloggen is makkelijk, hardlopen voor mij helemaal en sex nou wat dacht je?

    Er over praten is al zo iets, erover mailen helemaal.

    Wat mij betreft Vijftig tinten zwart…

  3. Pingback: Populaire blogs en absurd zoekgedrag op Google - runningrita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.