Olympische Spelen in Sydney en het EYOF
avatar

EYOF

De OS en de EYOF

In dit korte verhaal de boeiende en nogal familaire connectie tussen OS en EYOF.

2000

We leven in 2000, de Olympische Spelen in Sydney zijn in volle gang. De Nederlanders doen het goed, vooral in het zwembad. Als ex-wedstrijdzwemmer kijk ik graag. De kinderen kijken mee. De tweeling van 5 is al echt geïnteresseerd. De jongste van 3 kan het niet boeien.

Gouden Inge en Pieter

Twee toppers hebben de volle aandacht van de tweeling: gouden ’toppiejoppie’ Inge de Bruijn en  gouden Pieter van den Hoogenband, waarvan de kinderen denken dat hij Venduhookebent heet.

Spel

Ze spelen een nieuw spel: ‘pietervandenhoogenbandje en ingedebruijntje’. Daarbij staan ze bij de tuindeuren, tellen af en rennen dan zo hard als ze kunnen al armwiekend naar de andere kant van de kamer waar de bank onder het voorraam staat. Ze maken razendsnel een koprol op de bank en rennen dan weer zo hard als ze kunnen en nog steeds armwiekend terug.

Bij het aantikken van de tuindeur steken ze een arm met gebalde vuist naar boven en roept onze dochter: ‘en weer een gouden medaille voor Inge de Bruijntje!’. Haar tweelingbroer roept op zijn beurt: ‘hij doet het weer, ‘Pieter van den Hoogenbandje pakt alweer een gouden medaille!’

Eindeloos rennen ze heen en weer, ze zijn dol op het spel ‘pietervandenhoogenbandje en ingedebruijntje’.

EYOF

Afgelopen maandag was onze zoon bij de atletiekwedstrijden op het European Youth Olympic Festival (EYOF) dat dit jaar in Utrecht plaatsvindt.

Toen de toernoodirecteur langsliep vroeg hij: ‘mag ik een foto?’. Dat mocht.

Nu zijn ze vereeuwigd; mijn 18-jarige zoon en het object van zijn spel van dertien jaar geleden: Pieter van den Hoogenband.

Wat een mooie foto en wat een dierbare herinnering.

Ids en Pieter vdH

17 juli 2013

PS

‘Zal ik wel of zal ik niet? De link van dit blog tweeten naar @pvdhoogenband?’ Eergisteren niet gedaan. Gisteren ook niet gedaan. Vanochtend dacht ik, ‘wtf, ik doe het gewoon.’

Zojuist ontving ik van Pieter de volgende tweet (retweet eigenlijk):

‘Leuke blog Rita! “@runningrita: Olympische Spelen in Sydney en het EYOF.”

Ik geloof dat ’trots’ het best mijn gevoel beschrijft. Leuke bijkomstigheid is dat de statistieken van mijn site exploderen na deze retweet naar zijn bijna 21.000 volgers! 🙂

Pieter tweet

19 juli 2013


Reacties

Olympische Spelen in Sydney en het EYOF — 4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.