Geen goede voornemens
avatar

Dit jaar heb ik geen goede voornemens. Ik heb er een stuk of zes van.

goede voornemens 1Gewicht

Ik wil geen kilo’s kwijt.

Als ik in de vroege ochtend in mijn nakende niksje op de weegschaal sta, telt het rotding helaas weer een paar kilo boven de magische grens van 70 (die ik nooit wil passeren), maar ik ga geen moeite doen ze te laten verdwijnen.

Ik hoop gewoon heel hard dat het vanzelf gaat en anders koop ik een andere weegschaal.

Ik zet mezelf dus niet op dieet.

Hoera voor dit geen goede voornemen!

Sporten

Ik wil dit jaar niet vier keer per week sporten. Ik ben al heel blij als ik tot drie keer kom en ook bij twee keer ben ik al tevreden. Want in tegenstelling tot wat dit blog doet suggereren, ben ik niet altijd even fanatiek aan het sporten.

In de meest optimale variant loop ik drie keer per week hard en voeg daar nog een wekelijks uurtje spinnen aan toe. Maar de meest ideale variant wordt regelmatig een halt toegeroepen door allerhande blessures. Het is de laatste maanden weer prijs op dat vlak. Vlak voor de Zevenheuvelenloop ging het weer mis met een pijnlijke linker kuit, die is ondertussen via een pijnlijke rechterknie omgevormd naar een zeurende linker achillespees.

Tsja. Het lijf wil niet zo hard meer als de geest.

goede voornemensVrijwilligerswerk doen

Ik neem me dit jaar niet voor vrijwilligerswerk te gaan doen, simpelweg omdat ik al een heleboel vrijwilligerswerk doe.

Ik ga niet opsommen wat dat dan allemaal is, want als je mijn blog een beetje volgt, weet je dat allang.

Een groot voordeel van vrijwilligerswerk doen, is dat je je niet hoeft voor te nemen het te gaan doen per begin januari.

Stoppen met roken

Ik stop niet met roken.

Ik begin er ook niet aan.

Ik rook niet meer. En ook niet minder.

Ik rook domweg niet. Al heel lang. Al net zo lang als ik een relatie heb (en dat is superlang), want die destijds nieuwe vriend, wilde niet zoenen met een asbak. Ik was er toentertijd verbazend snel vanaf.

Eigenlijk is het grootste voordeel van niet roken dat je je niet hoeft voor te nemen ermee te stoppen. En dat je de hele polonaise van ellendige ontwenningsverschijnselen en het door compensatiesnoepen dikker worden, niet hoeft door te maken. Het is ronduit heerlijk om jaar in jaar uit niet te hoeven stoppen met roken.

Goede voornemens 2Stoppen met drinken

Ik ga niet stoppen met drinken. Dat deed ik jaren geleden namelijk al.

Ik drink bijna nooit alcohol. De reden is simpel. Ik krijg de dag erna verschrikkelijk veel last van herrie in mijn kop, tinnitus voor de gevorderde lezer, en dan leer je het genot van alcohol heel rap te relativeren. Alles beter dan een dag volle herrie in mijn hoofd. (Over tinnitus schreef ik diverse blog zoals dit blog uit de beginperiode en dit blog uit later tijd.)

Kortom, ik heb me ook niet voorgenomen te stoppen met drinken.

Geen nieuwe dingen leren

Dit heb ik me ook niet voorgenomen.

Ik wil namelijk wel nieuwe dingen leren. Ieder jaar, iedere maand, ieder dag als het kan.

Daarmee is mijn lijstje van zes geen goede voornemens compleet. Ik heb ze niet zomaar uit mijn duim gezogen. Een klein beetje googlen en je ziet al snel dat dit in den lande de meest voorkomende goede voornemens zijn. Ongeveer 5% lukt het om de goede voornemens om te zetten in nieuw gedrag. 95% lukt het dus niet.

Gooi er een beetje logica tegenaan en ieder kind snapt dat je beter geen goede voornemens kunt hebben. De kans dat dat lukt is natuurlijk veel groter en daarmee heb je het eerste succes van het nieuwe jaar al te pakken. Het fijne is ook nog dat je er plezier aan beleeft.

Dus doe als mij en heb geen goede voornemens voor 2015!

Veel plezier ermee. Succes heb je al.

goede voornemens

4 januari 2015


Reacties

Geen goede voornemens — 3 reacties

 1. leuk gezegd. ik heb vele voornemens in de vorm van werkpuntjes aan mezelf.

  Ik loop lekker veel en hoop ook weer frequenter in Panbos training te zijn!

  Hoop dat je gezond blijft en dat het je dierbaren goed mag gaan in 2015.

  Hoe staat het met je werk?

  groetjes ook van Naomi!

  Charles

 2. Pingback: Weemoed op de rand van 2023 - runningrita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.