Koning Winter
avatar

sneeuw gif

Sneeuw

Is er sneeuw gevallen deze winter? Ik kan het me niet herinneren. De sneeuwkettingen voor mijn hardloopschoenen zijn ongebruikt in de kast blijven liggen. Een wandeling door een wit park met knerpende sneeuw onder je schoenen zat er dit winterseizoen ook niet in.

Het was een winter die op geen enkel moment winter wilde worden. Koning Winter was zelf met vakantie dit seizoen. Het was de winter die was vermomd als lente. Sterker nog, het was de winter die pensionado’s in Spanje zich wensen. Zelfs gevluchte winterhaters hadden het in Australië niet zo warm als wij hier deze winter *).

Het was om kort te zijn: een winter voor watjes.

Natuurijs

Wat ik nog meer dan sneeuw heb gemist deze winter is natuurlijk: natuurijs.

Hoe heerlijk is het niet om op schaatsen door een verstild natuurgebied te glijden en onderweg stempels op te halen bij in elkaar geknutselde stempelposten, soms lijkend op een marktkraampje en soms lijkend op een wachthuisje? Onderweg hoor je alleen het suizen van het ijs, het ruisen van het riet en het gegil van schaatsers die in scheuren rijden of domweg vallen. Zij wel. Ik niet.

Iedereen niet, deze winter.

Skiën

Een beetje inhaalwerk konden wij een paar weken geleden proeven toen we in Winterberg gingen skiën. We skieden op mokkakleurige pistes in een volkomen groene omgeving met kunstmatig aandoende besneeuwde pistes. Het was ook in Winterberg al bijna lente.

Gelukkig hebben we de muzikale skifilm nog van onze oudste zoon waarin figureren: dochter, man, oudste zoon en moeders. Het was lekker en leuk en het smaakte toch een pietepeuterig beetje naar winter.

*):

Iedere gelijkenis met bestaande personen of gebeurtenissen berust geheel op toeval.

12 maart 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.