#SixintheCity: FAQ!!!
avatar

SixintheCity

FAQ: everything you always wanted to know about #SixintheCity but were afraid to ask…

Voor alle nieuwsgierige lezers deze keer een FAQ (Frequently Asked Questions). Er zijn ons de nodige vragen gesteld de afgelopen dagen en weken. Deze worden hier openhartig beantwoord.

De FAQ is zo opgebouwd dat er geen lijn in zit.

1. Waarom lopen jullie hard?

Dit is een makkelijke vraag met een simpel antwoord: omdat we allemaal willen afvallen. Dit is in 80 procent van de gevallen de reden waarom vrouwen vanaf een bepaalde leeftijd überhaupt sporten. Dit is nog nooit uit onderzoek gebleken, maar het is algemeen bekend.

Wij wilden dus ook afvallen. De ene -10 kilo en de ander +5 kilo. Gemiddeld vielen we 1 kilo af. Tot nu toe. Dezer dagen eten we er gemiddeld 2 kilo aan dankzij herliche Kaffee und Kuchen.

2. Hoelang is een halve marathon?

Deze vraag kan serieus worden beantwoord en dan luidt het antwoord 21,0975 kilometer, maar kan ook metafysisch worden beschouwd. Dan is het de vraag hoe goed je eigen conditie is en je eigen relatie met een sport als hardlopen. In dat geval kan het antwoord zijn: ’terra-lang’, maar het antwoord kan ook zijn ‘een leuk echte marathon opwarmertje’. Voor ons 6’en is het eenvoudigweg en ordinair: ‘heel lang’.

3. Waarom heten jullie #SixintheCity?

SixintheCity shirtOok dit is een makkelijke vraag.

We zijn met Six. We lijken sprekend op Carrie en consorten en hebben evenveel kleding in onze kasten hangen. Berlijn is de leukste City van Europa, net als New York van de Verenigde Staten.

De hashtag (#) is van Twitter waar 1 van ons, volgens de andere 5, continu op bivakkeert, hetgeen geheel bezijden de waarheid is, maar dat uitleggen vraagt een FAQ apart.

4. Moet je trainen voor een halve marathon?

Ja, zegt de een. Neen, zegt de ander.Dit laatste is grootspraak. Wij hebben ons best gedaan met een aantal lange, langzame duurlopen van 15 tot en met ruim 18 kilometer en een oplopend gemiddeld aantal hardloopkilometers per week van circa 20 naar ruim 40 kilometer per week.

5. Waarom in Berlijn?

Omdat Berlijn een fantastische stad is en er maar liefst 38 muziekgroepen langs het parcours staan. Dat is bijna om de 500 meter. Je loopt eigenlijk van muziekje naar muziekje.

6. Wat voor tijd willen jullie lopen?

Wij hebben geen idee. Voor een paar van ons is net onder de 2 uur misschien haalbaar, voor anderen is 2 uur en 15 minuten reëler. Het is momenteel in Berlijn kouder dan fris, waar we niet helemaal op hebben gerekend.

We zullen zondag zien.

7. Wat gaan jullie doen na deze halve marathon?

Twee van ons gaan fietsen in Kirgizië (Centraal Azië), een gaat fietsen in Navarra (Spanje), een gaat herstellen van de bilspierblessure die momenteel haar hardlopen verhinderd en gaat daarna samen met nummer vijf trainen voor de ’20 van IJsselstein’ en de laatste tenslotte gaat binnenkort al meedoen aan de wereldberoemde Zomeravondcup in Utrecht (hardlopen) en fietst, als het even kan, de ‘Ronde van het ED’ begin juni.

Zo zie je maar waar het deelnemen aan een halve marathon je allemaal kan brengen!

8. Kan je er biebij drinken?

Als je daar van houdt? Ja, dan kan dat zeker. Sterker nog, ons snelste groepslid liet zich het bier gisteren goed smaken. Tenminste, ervan uitgaand dat zij het goed vond smaken, wat niet van ons allemaal kan worden gezegd.

9. Wie wordt hier gelukkig van?

WIJ!!! En wij zijn: Norma, Norma, Gemma, Lianne, Marleen en Rita.

10. Doen jullie aan crowdsourcing?

Jazeker! De vragen die nu nog niet zijn beantwoord, maar waar jij wel mee blijft zitten, kunnen worden ingediend via een ‘reactie’, die je hieronder kwijt kunt. Hou je vooral niet in!

5 april 2013


Reacties

#SixintheCity: FAQ!!! — 4 reacties

  1. Een inkoppertje natuurlijk: Leg eens uit waarom de stelling aangaande het veelvuldige verblijf op twitter geheel bezijden de waarheid is? #nearly10.000tweets

    Weer een leuke blog trouwens 🙂

    • Hey René, omdat ik hier niet op internet kán en daarmee ook niet op twitter en andere social media, tenzij ik in het appartement ben! Maar mijn imago hè… en daar doen die bijna 10.000 tweets geen goed aan 😉

  2. Pingback: Bikkelen met de boyz - runningrita

  3. Pingback: Halve marathon in Reims: #SixtyintheCity - runningrita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.