Halve marathon in Reims: #SixtyintheCity
avatar

halve marathon Reims

Halve marathon in Reims

Hoewel het lang geleden is dat ik een halve marathon liep, heb ik me toch laten verleiden om me weer voor een halve in te schrijven en wel voor die te Reims, op 20 oktober aanstaande. Met een hele ploeg van wel twintig lopers van mijn zaterdagse atletiekclub trekken we ernaartoe.

#SixintheCity

Halve marathon ReimsAlweer ruim zes jaar geleden liep ik mijn laatste halve marathon. In het voorjaar van 2013 liep ik de Halve van Berlijn, samen met vijf hardloopvriendinnen en we noemden onszelf #sixinthecity.

De voorbereiding liep niet helemaal naar wens, vanwege blessureleed bij deze en gene, waaronder bij mijzelf, maar uiteindelijk liep ik deze halve marathon niet onverdienstelijk in 2:02:56.

Ik was destijds heel blij met deze tijd en met hoe het lopen me was vergaan.

Mijn blog bestond net een ruime maand en ik schreef diverse verhalen over onze Berlijnse avonturen:

halve marathon reims

Opbouwen

Jaren verstreken en nog nooit waren er zoveel periodes dat ik niet kon of niet mocht sporten. Na het herstel van de laatste oogingreep kon ik eindelijk weer serieus gaan opbouwen.

Het opbouwen ging de afgelopen maanden gestaag vooruit, maar wat ben ik langzaam geworden!

Ik loop bijna langzamer dan een slak.

Daarnaast heb ik om de haverklap pijntjes hier en lastjes daar. Eerst een bijna-zweepslag in mijn kuit, toen een onwillige achillespees en nu weer een pijnlijk bobbeltje precies onder de bal van mijn voet.

Het leven van een hardloper op leeftijd gaat niet over rozen.

Over die leeftijd gesproken: mijn onderneming heb ik #SixtyintheCity gedoopt. En laat dat nog waar zijn ook! Nu ben ik nog 59, maar nog maar een paar nachtjes slapen en ik ben 60 jaar.

Ongelofelijk!

60 jaar halve marathon

60 jaar zijn is iets voor oude mensen, en daarom niets voor mij.

Ik heb mij er verre van gehouden en dat lukte precies 60 jaar, maar helaas, ik kan er niet aan ontsnappen, ik word echt 60 jaar.

Binnenkort ben ik zelf een oud mens.

Maar dan wel een die een halve marathon gaat lopen: runningrita also known as #SixtyintheCity!

Reims! Here we come!

Ik kan met recht ‘we’ schrijven, want de-man-over-wie-ik-niet-schrijf heeft zich ook ingeschreven. Weliswaar voor de 10km, waardoor minder heroïsch, en zo zie je maar dat het verstand bij sommige mensen wél met de jaren komt.

Inschrijven

Bij het inschrijven voor de loop in Reims word je meteen geconfronteerd met de eindigheid van het leven. Na een enorme berg aan gegevens te hebben ingevuld, komt de vraag of ik ook een verzekering wil afsluiten voor een ‘accident personal insurance’.

Guarantee included: accidental death (10K).

Die acccidental death kost slechts 7 euro.

Geweldig! Wat een heerlijkheid; het Engels van Fransen.

Champagne

Daarna wordt gevraagd of je een toer wilt doen onder begeleiding van een gids door een paar oeroude champagnekelders.

Je kunt ook alleen voor de champagne kiezen.

Ik kies voor het laatste.

Na enige tijd wordt mij duidelijk dat ik de boodschap van de andere lopers niet helemaal goed heb begrepen. Ik ben de enige sportieveling die zich na de loop vol gaat laten lopen.

Dat zal leuk worden: #SixtyintheCity en laveloos.

Vooreerst moet ik er maar eens voor zorgen dat ik 60 word.

halve marathon reims

30 mei 2019


Reacties

Halve marathon in Reims: #SixtyintheCity — 3 reacties

  1. Pingback: Regen Run in Reims - runningrita regen run in reims

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.