Sport Overdag
avatar

Loopgroep

animatie_lopersMijn atletiekvereniging heeft sinds jaar en dag een loopgroep die op donderdagochtend traint. De groep heet simpelweg ‘Sport Overdag’ en wordt begeleid door U-Track trainer José van Dam.

Aangezien ik nu zeeën van tijd heb, ben ik op donderdag-ochtend in loopoutfit te vinden in Amelisweerd.

Vanochtend bleek het extra aantrekkelijk om buiten te zijn omdat de wind zeer aanzienlijk is; dat betekent lekker vooruit vliegen met de wind mee en lekker ploeteren tegen de wind in.

Spinnen

Op drie andere doordeweekse ochtenden doe ik hetzelfde, maar dan in fietsoutfit op een spinningfiets en binnen de muren van een sportschool.

In de vroege ochtend spinnen en hardlopen zijn beide mooie manieren om in een normaal ritme te blijven, mijn conditie te verbeteren en calorieën te verbranden. Dat laatste is nodig want thuis is de verleiding van koek en zopie vele malen groter dan in werkomgevingen.

Programma

Na inlopen, oefeningen en loopscholing volgt op donderdag een loopprogramma waarbij we in grotere of kleinere rondes afwisselend in snel en in gewoon duurlooptempo lopen. Tot het loopprogramma wordt er druk gekletst maar daar is tijdens het echte programma geen sprake meer van. Met oplopend zuurstoftekort lopen we onze rondjes. Om na afloop van het programma de gestaakte gesprekken weer direct te hervatten.

Treintje

KraftwerkTot het moment waarop we de terugroute aanvangen. Dan laat José ons in een treintje teruglopen.

Een treintje is zoiets als op het plaatje, maar dan met hardlopers. Het ziet er simpel uit en dat is het ook.

Daarnaast is het buitengewoon vermoeiend.

Iedere keer zo’n kleine stukje inhalen kost moeite en levert aan het slot van deze oefening een hopeloos hard hijgend groepje lopers op.

Koffie met administratie

Na het uitlopen van Amelisweerd terug naar de atletiekbaan is er koffie met koek. José haalt daar haar Sport-Overdag-schriftje tevoorschijn en doet haar administratie.

lady loperZo wist ze vorige week te vertellen dat ik op 13 januari 2006 voor het eerst meedeed en dat mijn deelname destijds stopte in oktober van datzelfde jaar.

Het is heerlijk om overdag te kunnen sporten en toch hoop ik dat mijn deelname dit keer van korte duur is. Ik mis mijn werk, het werkritme en collega’s.

5 december 2013

Via deze link kom je op de informatiepagina van Sport Overdag. Nieuwe leden zijn van harte welkom.


Reacties

Sport Overdag — 4 reacties

  1. Ik wens je héél snel een stel nieuwe collega’s en een berg leuk werk. Tot die tijd gewoon door blijven ploeteren bij José.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.