300 = driehonderd
avatar

300 driehonderd

300

Dit is het 300e blog dat ik plaats op runningrita.nl.

Mijn blog bestaat bijna vijf jaar. Op 10 maart 2013 zag runningrita.nl het levenslicht. Er waren toen vijf blogs te lezen.

De eerste blogs:

  1. Het kind in de klas
  2. Geduld is een schone zaak
  3. Hoe een duurloopje een duur loopje werd
  4. Bazen: lasten en lusten
  5. De fase van de horrorseks: over sex op hoge leeftijd.

Terugkijkend zijn deze vijf blogs heel typerend voor mijn blog.

Er is een blog dat verwijst naar wat gezien de naam van het blog de hoofdmoot lijkt: het hardlopen (nummer 3). In werkelijkheid is dat maar een van de onderwerpen. Het thema ‘sporten’ komt wel regelmatig terug.

Er is een blog dat is gerelateerd aan mijn werk (blog 4 over leidinggevenden) en er is er een dat verband houdt met het leven in en met een gezin (nummer 1). Voorts is er een die mijzelf typeert (nummer 2 over geduld) en tenslotte is er een met humor en een goede vindbaarheid voor Google: nummer 3.

Nummer 3 over seks-op-hoge-leeftijd gaat óók over ouder worden en dat is onbedoeld toch het hoofdthema van mijn blog geworden. Dat heeft alles te maken met de fysieke pech die mij ten deel is gevallen. Over alle perikelen rond mijn blinde oog heb ik ondertussen meer dan 25 Blindiaan-verhalen geschreven.

Het was niet gepland noch voorzien, maar het thema ‘kwalen’ is het belangrijkste onderwerp gebleken.

300 driehonderd

Publicatiedatum

10 maart 2013 was de publicatiedatum. Op die dag werd onze middelbare schoolvriend Ruud van Gijzel 54 jaar. Laatst schreef ik een paar blogs vanwege zijn overlijden. Dat is toeval. Natuurlijk.

Houd moed en van elkaar:

Houd moed en van elkaar

In Memoriam Ruud van Gijzel:

Ruud van Gijzel

300 blogs is 5 jaar. Dat betekent 60 blogs per jaar, gemiddeld 5 per maand. Het bloggen is voor mij de leukste hobby sinds de ontdekking van het hardlopen!

Populaire blogs

De meeste verhalen die ik schrijf, blijven beneden de 500 views/lezers. 50 van de 300 blogs hebben meer dan 500 views, dat is 16,67 procent. Dat is prima voor mij. Ik vind het leuk om gelezen te worden, maar leuker nog is het schrijven zelf. Dat is pure ontspanning voor mij.

Zoals een ander gaat wandelen in een bos of langs de zee, zo tik ik een verhaal op de laptop. Ondertussen vind ik wandelen óók heel leuk en ontspannend om te doen.

Sommige verhalen worden heel goed gevonden door zoekmachines zoals Google, daar komen heel veel lezers op af via het intikken van zoekwoorden. Kijk maar.

Top-blog 1 met meer dan 4.600 views. Zoekwoord: ‘ooginfarct’.

Hoeveel zie je nog, na dat ooginfarct?

Top-blog 2 met bijna 4.000 views. Zoekwoord: ‘Nijntje’.

Nijntje, onschuldig konijntje

Top-blog 3 en 4: beide gaan over mouches volantes – troebelingen in mijn rechteroog. Had ik die nu nog maar… Zoekwoorden: ‘Mouches’ of ‘Mouches Volantes’

Irritante Mouches Volantes

Mouches Volantes – reprise

Top-blog 5: open brief aan Lodewijk Asscher over werkloosheid onder 50+’ers. Zoekwoorden: ‘open brief Lodewijk’ of ‘open brief 50+’.

Beste Lodewijk (50-), hier een open brief voor jou, van Rita (50+)

Vaste gasten

De meest trouwe lezers zijn de mensen die een e-mailabonnement hebben. Dat zijn er nu 70. Het gaat niet snel, maar ooit haal ik de 100!

Hoe je je voor een e-mailabonnement inschrijft?

300

Dat is simpel: je vult je e-mailadres in het invulvak rechtsboven. Dat zie je overigens alleen als je via een laptop, desktop of tablet kijkt. Kijk je via een smartphone, dan moet je eerst het scherm op ‘full’ zetten in plaats van ‘mobile’.

Nadat je hebt geënterd, krijg je een bevestigingsmail in je mail-inbox en als je die hebt aangeklikt, staat het abonnement ‘aan’. Je zit er niet voor eeuwig aan vast want je kunt je via ieder bericht weer uitschrijven.

Aan alle vaste gasten: hartelijk bedankt voor je trouwe bezoek! Ik ga graag nog een hele tijd door. :mrgreen:

300

25 februari 2018


Reacties

300 = driehonderd — 3 reacties

  1. Pingback: Vierhonderd = 400! - runningrita 400 vierhonderd blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.