Alleen samen krijgen we corona en de ziekte
avatar

corona ziekte

Corona en de ziekte

Ach ja, het c-woord. We zijn er maar druk mee met zijn allen. Zo druk, dat we met zijn allen corona krijgen en de ziekte.

Het eerste is duidelijk, Nederland zit in de kopgroep in Europa wat betreft coronabesmettingen. En met dat we ‘de ziekte krijgen’ bedoel ik dat iedereen er chagrijnig van wordt. ‘Er de ziekte in hebben’, is een mooie uitdrukking in de Nederlandse taal. Het betekent zoiets als dat je iets heel vervelend vindt.

Besmettingen

Dat de besmettingen razendsnel oplopen merk ik aan het aantal mensen dat ik zelf ken dat óf besmet en ziek is, óf in quarantaine zit wegens contact met iemand die positief is getest óf dat al antistoffen heeft aangemaakt.

Mijn eigen gezin is gevrijwaard gebleven tot nu toe. Even afkloppen (knock-on-wood).

WFH

Op het werk is het weer alleen WFH dat de klok slaat: Work From Home.

Ik vind het jammer dat je weer geheel aangewezen bent op communicatie via de laptop of mobiel. Het is toch verarmd communiceren, met zo’n scherm ertussen en vaak ook alleen met audio waardoor het groepstelefoongesprekken worden. Uiterst vermoeiend omdat je alle concentratie nodig hebt om het Engels vanuit heel Europa te verstaan.

Ik doe het zonder moppers, maar leuk is anders.

Ergernissen

Ik zit al 11,5 jaar in het bestuur van atletiekvereniging U-Track. Al die jaren als secretaris en tussendoor ook nog twee jaar voorzitter.

Momenteel heb ik er de ziekte in.

We zijn als bestuur in het voorjaar heel druk geweest met corona en nu begint het weer van voren af aan. Echter, wat in de tussentijd is veranderd, is dat we ondertussen niet alleen bijna 500 leden hebben, maar dat de helft daarvan ook viroloog is geworden in die paar maanden.

Iedereen bemoeit zich ermee en als bestuur ben je de Kop van Jut. En omdat ik vaak de boodschappen verspreid, ben ik de gebeten hond. Het voelt niet alleen vervelend, het ís ook vervelend. Al die ergernissen, ze zijn energievretend en onnodig.

Prikkelbare-arme-ik-syndroom

Nu lijd ik zelf ondertussen best aan een acute vorm van het prikkelbare-arme-ik-syndroom. Bij dat syndroom ben je erg snel op je teentjes getrapt en als ik eerlijk ben, ben ik dat zeker.

Ik steek gemiddeld vier uur per week in mijn vrijwilligerswerk voor U-Track, dan wil je niet alleen gezeur terug krijgen, maar ook eens een compliment of op zijn minst een aanmoediging.

Daarom een oproep aan allen, ook buiten mijn eigen vereniging, want ik denk zo dat wij allerminst uniek zullen zijn: iedereen heeft er de ziekte in en corona is hoogst vervelend, maar kunnen we in de dagelijkse omgang alsjeblieft gewoon wat aardiger zijn tegen elkaar?

Dood

Een vriendin heeft haar man verloren door corona aan het begin van de eerste golf en dat is iets waar zij echt de ziekte over in mag hebben. Haar man is alweer een half jaar dood. Haar half jaar is oneindig veel verdrietiger geweest dan dat van mij of ieder ander die er redelijk tussendoor gezwijnd is.

Laten we aardiger en liever zijn tegen elkaar.

We krijgen corona samen, maar laten we ons goede humeur er niet onder laten lijden.

Alleen samen krijgen we corona eronder en de ziekte ook.

corona ziekte

11 oktober 2020

 


Reacties

Alleen samen krijgen we corona en de ziekte — 1 reactie

  1. Helemaal met je eens Rita.
    En dat al die virologen ook eens bestuurs- of commissiewerk mogen doen voor een vereniging.
    Jan van den Belt
    Bijna 9 jaar penningmeester van Atletiekveniging Hanzesport te Zutphen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de som af om je reactie te plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.